Канада е на път да регистрира 20 000 нови случая

...
Канада е на път да регистрира 20 000 нови случая
Коментари Харесай

Канада пред риск от 60 000 случая дневно

Канада е на път да записва 20 000 нови случая на COVID-19 дневно до края на декември, оповестиха няколко медии късно вечерта в четвъртък, базирайки се на нови данни, които би трябвало да бъдат оповестени в петък.

Моделът, който би трябвало да бъде оповестен от Агенцията за публично здраве на Канада (PHAC), демонстрира най-лошия сюжет от 60 000 нови случая дневно, в случай че обществените контакти се усилят, оповестяват вестник Globe and Mail и Canadian Broadcasting Corporation.

Канада заяви за 315 751 случая на COVID-19 в четвъртък, което е с 4 642 повече от предния ден и 11 265 смъртни случая, като още 79 души са изгубили борбата с заболяването.

Случаите непрестанно се усилват от седмици, като няколко провинции, които относително сполучливо се оправиха при потушаването през първата вълна, в този момент регистрират сериозно висок брой.

Според лекарите там лечебните заведения в Манитоба, провинция в централна Канада, са на ръба.

Провинциите започнаха да вкарват нови ограничавания, като в четвъртък Манитоба забрани всички събиранията и магазините да продават всичко друго от съществени артикули.

Премиерът на Онтарио Дъг Форд съобщи по-рано тази седмица, че неговата провинция е на ръба на блокадата.

Междувременно стана ясно, че Ограниченията за несъществени пътувания сред Съединени американски щати, Канада и Мексико ще бъдат удължени до 21 декември заради COVID-19.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР