Канада бърза да внесе законопроект за ратифициране на Търговското споразумение

...
Канада бърза да внесе законопроект за ратифициране на Търговското споразумение
Коментари Харесай

Канада действа по голямо търговско споразумение, за да се бори със САЩ

Канада бърза да внесе законопроект за одобрение на Търговското съглашение за тихоокеанско съдействие с 10 тихоокеански страни, с цел да смекчи следствията от комерсиалния спор със Съединени американски щати, заяви канадският министър на интернационалната търговия.
" Ратифицирането на съглашението е безспорен приоритет и ние ще действаме бързо, с цел да внесем законопроекта преди парламентарната почивка, която стартира на 22 юни ", сподели Франсоа-Филип Шампан пред Камарата на общините (долната камара на канадския парламент), съобщи БГНЕС.
Подписаното през март без Съединени американски щати съглашение би трябвало да влезе в действие 60 дни след своето одобрение от най-малко шест от 11-те страни, участващи в него /Австралия, Бруней, Канада, Чили, Япония, Малайзия, Нова Зеландия, Перу, Сингапур и Виетнам/. За да се оправи с протекционистичната политика на американския президент Доналд Тръмп, Отава разчита на това съглашение да отвори пазарите за канадските предприятия, означи Шампан.
Миналата седмица Тръмп удостовери налагането на вносни мита на канадските стомана (25%) и алуминий (10%) и заплаши да се обърне и към автомобилния бранш, което увеличи напрежението сред двете страни.
Канада е максимален търговски сътрудник на Съединени американски щати и се бори да предоговори Споразумението за свободна търговия в Северна Америка, което я свързва с Мексико и Съединени американски щати от 1994г. и разчита на нови търговски съюзи, с цел да разгърне своите пазари.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР