Кампанията “Заедно намираме път осигурява безплатен курс за Категория С, допълнително обучение

...
Кампанията “Заедно намираме път
осигурява безплатен курс за Категория С,
допълнително обучение
Коментари Харесай

30 младежи без родителска подкрепа ще получат шанс за кариера на професионални шофьори.

Кампанията “Заедно намираме път ” осигурява безвъзмезден курс за Категория С, допълнително образование и опция за стажове в транспортни компании.

Безплатни курсове за Категория C, допълнително образование и опция за стаж ще получат 30 младежи без родителска подкрепа у нас, с цел да могат да започнат кариера на професионални водачи. Това ще се случи в границите на кампанията “Заедно намираме път ”, която стартира на 1 октомври по самодейност на Volvo Trucks България с поддръжката на Министерство на труда и обществената политика и транспортни компании у нас.

Целта е девойките и момчетата, които са на прага на независимия живот като пълнолетни, да получат късмет за успешна професионална реализация в една от най-перспективните специалности сега. Според последното изследване на Агенция по заетостта, направено измежду бизнеса у нас, точно професионалните водачи ще са измежду най-търсените фрагменти, като единствено за 2019 година са открити над 5500 свободни позиции. Заплащането в бранша от години също е доста над междинното за страната, което дава вероятности за качествен живот на младежите.

В програмата ще могат да се включат пълнолетни или навършващи 18 години през 2021 година, завършващи приблизително или средно професионално обучение, живеещи в центрове за настаняване от фамилен вид и приемна грижа и на които предстои напускане на грижата и самостоятелен живот. Кампанията по подбора ще бъде осъществена от специалистите на Мистерството на труда и социалната политика. Ако искащите нямат Категория B, уредниците ще осигурят безплатното й придобиване, като необходима стъпка към Категория C. Курсовете ще се организират в София, Пловдив, Велико Търново, Варна и Бургас, което прави програмата налична за младежи от разнообразни области на България.

„ Тази необикновена година сложи всички пред съществени провокации, само че също така отключи капацитета ни да се обединявамe в името на положителни дела. Затова взехме решение да отбележим 20-годишнината на компанията в България по един по-различен метод с тази кампания, която ще даде късмет на млади българи без фамилна поддръжка да намерят своя път в живота и със лични усилия да изградят бъдещето си. ”, обясни Фредрик Олсон, шеф на Volvo Trucks България. “Щастливи сме, че инициативата срещна поддръжката както на страната в лицето на Министерството на труда и социалната политика, по този начин и на бизнеса с участието на транспортни компании. Вярваме, че ключът към триумфа е точно в общите старания и споделените дела. ”, допълни той.

След сполучливото придобиване на Категория С, участниците в акцията “Заедно намираме път ” ще получат опция да преминат през профилираното обучение за кариерно насочване и придобиване на практически умения за млади професионални водачи, което традиционно се организира с лектори от Volvo Trucks България. Организаторите ще съдействат и за включването на стипендиантите в стратегии за заплатен стаж в български транспортни компании.

Средствата за финансирането на инициативата ще се отделят от реализираните продажби на камиони и оригинални аварийни елементи Volvo у нас в периода 1 октомври – 31 декември 2020 година. За всеки закупен нов товарен автомобил марка Volvo, компанията ще отделя по 1000 лв., а 3% от цената на директните продажби на оригинални резервни елементи Volvo също ще бъдат насочени към акцията. Този модел е определен, защото дава опция на транспортния бизнес също да бъде самодеен участник в идеята, без спомагателни инвестиции в сегашните предизвикателни времена.

*Източник: Volvo Trucks България
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР