Кампанията за набиране на средства за френския полицай, който застреля

...
Кампанията за набиране на средства за френския полицай, който застреля
Коментари Харесай

Франция е разделена: Едни палят коли в памет на Наел, други дават пари на убиеца му

Кампанията за набиране на средства за френския служител на реда, който простреля 17-годишно момче, надвиши 1 милион евро за седмица.  Смъртта на Наел докара до едни от най-тежките вълнения във Франция през последните години.

През последните дни насилието към Париж и други огромни градове въпреки всичко утихна, а парите се изляха във фонда за 38-годишния полицай  Флориан М. Страницата му беше основана от телевизиония специалист Жан Месиа.

За разлика от този на служителя на реда, фондът за фамилията на Наел Мерзук, момчето от алжирско-марокански генезис, което беше убито предишния вторник в Нантер, събра към 200 000 евро.

Подкрепата за офицера може да отразява вярата измежду мнозина, че полицията е бастион против арабското и чернокожо африканското малцинство

Полицаят твърди, че е имал право да стреля с револвера си, с цел да отбрани живота си, този на сътрудник служител на реда, както и на другите участници в придвижването. Видеозапис от стрелбата демонстрира, че не е имало непосредствена заплаха за тях.

Фактът, че 40 000 души са бързали да оказват помощ на Флориан М, който е в ареста по обвинявания в съзнателно ликвидиране, беше наказан от лявата съпротива и членовете на администрацията на президента Макрон.


Ерик Боторел, народен представител от партията на Макрон „ Възраждане “, го назова „ непристойно и скандално “. Оливие Форе, водач на Социалистическата партия, упрекна уеб страницата Gofundme, че улеснява „ срамни “ дарения. Неправителствената организация SOS Racisme назова фонда „ срам от крайната десница “. Ерик Сиоти, водач на главната консервативна републиканска партия, сподели обаче, че може да си показа за какво някои биха помогнали на служителя на реда и фамилията му.

Ерик Дюпон-Морети, министърът на правораздаването, сподели, че набирането на средства „ подхранва огъня “ на размириците. Той разказа фонда на Месиа като популистко „ инструментализиране “ на гибелта на Нахел. Оливие Форе, първи секретар на опозиционната Социалистическа партия, сподели, че средствата за служителя на реда са „ увековечаване на зейналото разделяне ” във френското общество и прикани за тяхното закриване.

Бабата на Неал, която прикани за успокоение, сподели, че е разрушена от поддръжката за служителя на реда

„ Той лиши живота на внука ми. Този човек би трябвало да заплати, както всички “, сподели тя пред BFMTV.

След относително тиха нощ, с по-малко от 200 ареста, Макрон подреди на Жералд Дарманен, министърът на вътрешните работи, да поддържа „ огромно полицейско наличие “, задържайки 40 000 чиновници, ситуирани на национално равнище, с цел да възпират хиляди бунтовници, палежи и грабежи. Дарманин сподели, че „ законът и редът се възвръщат с помощта на твърдостта, която показахме “.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР