Кампанията за безплатна подмяна на стари печки от домакинствата стартира

...
Кампанията за безплатна подмяна на стари печки от домакинствата стартира
Коментари Харесай

Стартира кампания за 16,6 млн. лева за подмяна на старите печки на дърва


Кампанията за безвъзмездна замяна на остарели печки от семействата започва през днешния ден в София. Проектът се осъществя взаимно с Бургас, Велико Търново, Монтана, Русе и Стара Загора, оповестиха от Столична община. Кампанията, която ще бъде показана на " Московска " 33 в наличието на кмета Йорданка Фандъкова, е в осъществяване на план „ Българските общини работят дружно за възстановяване качеството на атмосферния въздух “ по стратегия Лайф+ на Европейската комисия.

Основната цел на плана е възстановяване качеството на атмосферния въздух, посредством планиране, демонстриране и внедряване на механизъм за преход към различни форми на битово отопление в градовете, възстановяване на потенциала на администрацията и посредством повишение на осведомеността на заинтригуваните страни и обществеността.

Общата стойност на плана е 16 600 000 евро, като безвъзмездното финансиране по Програма Лайф+ на Европейска комисия е 10 000 000 евро.

Припомняме, че това е една от ограниченията, които подхваща Столична община за понижаване на замърсяването на въздуха в София. Данните от самостоятелните сензори на Аirtube през зимата демонстрират доста рискови равнища на замърсяване на въздуха в столицата. Най-мръсен се оказва въздуха в късните часове на деня, а причина за това са точно печките на твърдо гориво, които се употребяват в някои от кварталите на столицата.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР