Кампанията по ваксинирането започва от хората на първа линия -

...
Кампанията по ваксинирането започва от хората на първа линия -
Коментари Харесай

Министърът на здравеопазването: До края на годината ще бъдат ваксинирани 70% от българите

" Кампанията по имунизирането стартира от хората на първа линия - медиците, след което ще се премине към потребителите на старческите домове. Очаквам до края на годината да приключим с имунизационната акция и да обхванем 70% от българското общество. Обнадежден съм, тъй като броят на хората, които желаят да се имунизират, се усилва. Това значи, че разсъдъкът надвива пред страстите и страхът отстъпва пред доверието ", съобщи в предаването " 120 минути " по БТВ министърът на опазването на здравето професор Костадин Ангелов. Той напомни, че през януари 2021 година България чака доставки по график до постигане на 62 500 ваксини. Ангелово даде обещание, че достъп до имунизация ще има за всеки, поискал да се имунизира. И съобщи, че слагането на имунизацията е безусловно непринудено и гратис.
Костадин Ангелов заяви, че откакто тази заран той стана първият имунизиран българин, се усеща извънредно добре и нищо не се е трансформирало за миналите часове . " Всичко зависи от самостоятелната сензитивност и подготвеност на имунната система на човек да се оправи с имуногена, който се влива в организма. Всеки от ваксинираните пациенти би трябвало да наблюдават промеините в здравословното си положение - температура, общо чувство, както да се следи и мястото на имунизацията. заяви, че противогрипната ваксина и тази, против COVID-19, са безусловно съвместими и могат да бъдат сложени и двете. А за пациентите, които са преболедували ковид, би трябвало да изчакат няколко месеца след оздравяването, преди да се имунизират.
 Костадин Ангелов: Болестта отстъпва, имунизациите идват Костадин Ангелов: Болестта отстъпва, имунизациите идват
Ставаме все по-силни, ставаме все по-информирани. Човечеството се изправя решително против борбата против COVID-19. Ваксините идват, с тях...
Накрая Костадин Ангелов благодари на медиите за отразяването на събитието, както и на църквата за оказаната поддръжка и " протегнатата ръка ". " 2021 година ще бъде година на вярата. Искам българските жители да бъдат уверени, че аз, като министър, ще вложа цялата си мощ и сила, с цел да бъде направено най-хубавото за всеки един човек. Не държа да бъда харесван или одобряван. Искам да съм потребен на българите и ще дам всичко от себе си, с цел да реализира това.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР