Кампанията на Израел за безмилостни бомбардировки срещу ивицата Газа бушува

...
Кампанията на Израел за безмилостни бомбардировки срещу ивицата Газа бушува
Коментари Харесай

Израел казва, че войната в Газа е като Втората световна война. Експерти казват, че това е „оправдание на бруталността“

Кампанията на Израел за безмилостни бомбардировки против линията Газа бушува в продължение на три седмици, когато министър-председателят на страната Бенямин Нетаняху беше помолен да обърне внимание на огромния брой цивилни жертви в палестинския анклав.

Нетаняху, който по-рано напомни офанзивите от 11 септември против Кулите близнаци в Ню Йорк и Пентагона през 2001 година, с цел да опише смъртоносното нахлуване на Хамас над Южен Израел на 7 октомври, по този мотив погледна към Втората международна война за удостоверение.

Ястребовият израелски министър председател се базира на времето през 1945 година – той неправилно загатна 1944 година – когато английско въздушно нахлуване, което беше ориентирано против уебсайт на Гестапо, неправилно удари учебно заведение в Копенхаген, убивайки 86 деца. „ Това не е военно закононарушение “, сподели той пред кореспонденти. „ Това не е нещо, за което обвинявате Англия. Това беше законен акт на война с трагични последствия, които съпътстват сходни законни дейности. “

Оттогава съюзническата к...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР