Кампанията изглежда вяло, безидейно и в някаква степен грозно с

...
Кампанията изглежда вяло, безидейно и в някаква степен грозно с
Коментари Харесай

Цеков: Кампанията изглежда безидейно и в някаква степен грозно. Киселова: Ще има и удари под кръста

„ Кампанията наподобява неенергично, безидейно и в някаква степен грозно предвид на това, което виждаме в последните дни. Тази конкуренция в карловско, в това число с партийна пропаганда, където на гърба на нещастието на хората, другояче едно похвално изпитание да се оказва помощ, се употребява за партийна пропаганда ”. Това разяснява доктор Борислав Цеков, правист от Института за съвременна политика, в ефира на предаването „ Твоят ден ” по NOVA NEWS.

„ Предизборната акция стартира доста преди нейния фиктивен старт. Поради тази причина част от партиите прегряха. Предполагам, че в оставащите три седмици до края на акцията, ще забележим и удари под кръста ”, разяснява доцент доктор Наталия Киселова, учител по конституционно право.
Според Борислав Цеков е хубаво хората към Слави Трифонов да вземат Конституцията, да прочетат чл.159, ал.2, с цел да видят, че там се споделя, че би трябвало да има съответен парламентарен план, признат от Народното събрание, във връзка на който се привиква Велико национално заседание.

Доц. Киселова уточни, че факторите, които ще дефинират изборната интензивност, са два. „ Единият е следеният избор, а другият е протестният избор. Съвременното ръководство, без значение дали парламентарно или президентско, както и присъединяване в избори, в действителност става през партии и от гласоподавателите зависи какъв брой висока ще бъде изборната интензивност. А партиите са тези, които без значение ниска или висока интензивност, ще би трябвало да се ангажират с последващите дейности ”, сподели тя.

Бел.ред.

Убеден съм, че в случай че влязат в Народното събрание, депутатите от Има Такъв Народ ще се борят за президентска република по този начин сърцато и безрезервно, както в предходните три Народното събрание се бориха за мажоритарна изборна система.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР