Кампанията дойде малко неочаквано. Някои партии бяха подготвени, други малко

...
Кампанията дойде малко неочаквано. Някои партии бяха подготвени, други малко
Коментари Харесай

Аламанов: Хората не искат някой нов бащица с твърда ръка да поеме кормилото

„ Кампанията пристигна малко ненадейно. Някои партии бяха готови, други малко по-късно влязоха в акцията. Да се надяваме, че относително бързо ще разпрострат акцията си. Стартът е относително общоприет - послания, стартират обиколки и срещи с жители. Това е опаковката. Въпросът е какво е наличието. Имат ли положителни хрумвания и дали ще съумеят да убедят хората, че те са верният избор за по-добро бъдеще “, изясни той.

 

По думите на психолога доцент Николай Димитров задачата на клиповете в обществените мрежи на кандидатите е привличане на внимание и активизиране на гласоподавателите и добави, че огромна част от клиповете са папарашки истории, а не умишлено пускани.

 

„ В акция се употребяват информационни принадлежности по отношение на целевата аудитория. За партийния актив се употребяват едни принадлежности, а за всеобщата аудитория, се приказва по-друг метод, тъй като те не са част от партийните структури. Основният инструмент си остава какво се предлага на хората. При връзката е значима целевата група. Важно е всяка партийна централа да знае до какви хора желае да доближи “, съобщи Аламанов пред Bulgaria ON AIR.

 

Според доцент Димитров методът на заиграване с публиката не е нов и не е български патент.

 

„ Подобен вид срещи сработват най-добре с твърдите ядра. Подобен метод доста по-малко работи с периферната част на партийните последователи, с тази част на гласоподавателите от други партии или тези, които към момента се чудят дали да гласоподават “, добави психологът.

 

Доц. Димитров посочи, че изборите не са нещо, което да не е част от демокрацията.

 

„ Няма да забележим нещо изключително като послания. Вече виждаме поръчките, че ще забележим лидер-спасител. Това е нещо, от което ние имаме потребност. Лидерът ни идва доста добре, с цел да го държим виновен за нещата, които ни се случват или не са се случили “, добави той.

 

Любомир Аламанов заключи, че в случай че 50% от гласоподавателите споделят, че няма да гласоподават и те се засилват, нещата могат радикално да се трансформират.

 

„ Посланията са належащо изискване, само че не са задоволителни, тъй като хората не са идиоти. Те виждат действителните дейности на политиците. Ако някоя партия остави единствено слоганът да й прави работата, няма никакъв късмет “, приключи PR експертът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР