Помощник на Министерството на правосъдието и кампанията на Santos при евентуални преговори за споразумение

...
Кампания за набиране на средства за обвинения конгресмен Джордж Сантос
Коментари Харесай

Кампания за набиране на средства за обвинения конгресмен Джордж Сантос и Министерството на правосъдието обмислят възможно споразумение за признаване на вината, според искане от вторник за бързо освобождаване от съдебния процес от прокурорите.

Самуел Миле е обвинен във връзка с предполагаемо представяне на висш помощник на председателя на Камарата на представителите Кевин Маккарти, за да поиска дарения за кампанията на Сантос през 2021 г.

В писмото, изпратено „от името на всички страни“, прокурорите казаха, че искането е „за да се съобразят с текущия преглед на откритията и преговорите за признаване на вината“. Прокурорите също отбелязаха, че наскоро са направили две „съществени открития“ и че „преговорите относно потенциално разрешаване на този случай без необходимост от съдебен процес са активни и продължават“.

„При тези обстоятелства страните с уважение заявяват, че изключването на допълнителното време за бърз процес, за да се приспособи към текущия преглед на откритията на ответника и да се улеснят дискусиите за признаване на вината, ще обслужва целите на справедливостта и ще надделее над най-добрия интерес на обществото и ответника в бърз процес“, букви държави.

Прокурорите за първи път отбелязаха „смислени дискусии относно възможни решения на този въпрос“ в документ от август. Беше поискано продължаване на конференцията за състоянието на 6 октомври.

Разкритието идва в същия ден, когато прокурорите и адвокатите на Сантос, републиканец от Ню Йорк, поискаха да преместят предстоящата си конференция за състоянието в четвъртък за 27 октомври, позовавайки се на допълнително време за обсъждане на „възможните пътища напред“, както и необходимостта конгресменът да има допълнително време за преглед на това, което те казаха, че е „обемист откриваем материал“.

Съдия все още не е подписал предложените заповеди за датите на конференцията, според говорител на Източния окръг на Ню Йорк.

Сантос се пледира за невинен по 13 федерални обвинения за измами и пране на пари. Конгресменът обяви през април, че се кандидатира за преизбиране.

Лорън дел Вале от CNN допринесе за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР