Кампания #Детски болници в България 2021 показва нечовешките условия в

...
Кампания #Детски болници в България 2021 показва нечовешките условия в
Коментари Харесай

Кампания показва нечовешките условия в детските болници у нас

Кампания #Детски лечебни заведения в България 2021 демонстрира нечовешките условия в детските болнични отделения у нас.

Целта е повече хора да видят какво е положението на детските отделения в България - страна от Европейски Съюз през XIX век, тъй че обществото да се активизира за напън върху Народното събрание и изпълнителната власт, до момента в който децата у нас получат съвременно опазване на здравето в лечебна среда с съответни грижи.

От Проект за положителното акцентират, че акцията стартира в месеца на изборите, тъй като детското опазване на здравето отсъства в предизборните стратегии и платформи на партиите и обединенията, които съгласно социологическите изследвания ще образуват идващия парламент.

В мнението се показва, че обединението ГЕРБ и Съюз на демократичните сили не са разгласили предизборна платформа, за Българска социалистическа партия детското опазване на здравето се изчерпва с безвъзмездни медикаменти за децата до 14-годишна възраст, а в предизборния увод на Движение за права и свободи словосъчетанието " детско опазване на здравето " въобще липсва. Няма го и в целите на " ИТН ", нито в управническите ограничения на платформата " Изправи се. бг ".

От Проект за положителното показват и че промяната в детското опазване на здравето е упомената единствено пътем в програмата на " Демократична България ".
 Борисов даде обещание да събори скелето и да строи нова детска болница
Борисов даде обещание да събори скелето и да строи нова детска болница

Ще бъде обезпечен достъпът на експерти и от прилежащите лечебни заведения

За част от партиите, които теоретично могат да попаднат в новия парламент, грижата за детското здраве не е нищо повече от репродуктивен и демографски проблем или присъединяване в всеобщ спорт, акцентират те.

В мнението се акцентира, че осъществяването на съществени поправки на детски болнични отделения е обвързване на болничните шефове, общините и страната.

Като спомагателен претекст за акцията от Проект за положителното показват, че с тресът от престоя в болница може да нанесе тежки провали върху душeвността на детето за цялостен живот.

Първият стадий от акцията ще завърши с обществено събитие след конституирането на новото Народно заседание.
 Десетки са на митинг против градежа на Детската болница със остарялото скеле
Десетки са на митинг против градежа на Детската болница със остарялото скеле

Протестиращи желаят и оставката на здравния министър

Припомняме, концепцията за градеж на Национална детска болница е най-малко от 30 години, само че до в този момент не е осъществена. Първоначално желание да се помести детската болница беше за постройката на болница " Лозенец " (т.нар. държавна болница), само че по-късно тя беше дадена и за подкрепяне на.

Така държавното управление и Министерство на здравеопазването минаха към вид градеж в комплекса на Александровска болница, като публичната поръчка за него започва предходната година, а на ДЗЗД " ДЕТСКО ЗДРАВЕ " за осъществяване на инженеринг (проектиране, строителство и авторски надзор), е 77 839 442.89 лв. без Данък добавена стойност или 93 407 331.47 лв. с включен Данък добавена стойност.

Още през август 2019 година в поръчката за детската болница и я апелираха. Преди две седмици градежът на детска болница получи.

На 18 октомври 2019 година от Камарата на архитектите настояха публичната поръчка за новата педиатрична болница да бъде спряна. Те оповестиха, че, за което пък Камарата на строителите у нас.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР