Камион се вряза в няколко други превозни средства и търговци

...
Камион се вряза в няколко други превозни средства и търговци
Коментари Харесай

Най-малко 51 души са загинали при пътен инцидент в Западна Кения

Камион се вряза в няколко други транспортни средства и търговци на пазар в западна Кения, убивайки минимум 51 души и ранявайки над 30, заяви полицията, написа " Асошиейтед Прес ".

Това се случва в петък вечерта покрай град Лондиани в долината Рифт, който е на към 200 километра от столицата Найроби.

Полицаите на мястото са преброили 51 тела, но считат, че има още хора под останките, каза командирът на полицията в региона Том Одера.

Според очевидци, камионът се е отклонил от основната автомагистрала и е блъснал няколко транспортни средства, преди да удари пешеходци и търговци.

От сдружението на Червения кръст на Кения оповестиха в събота, че 32 души са били ранени и приети в болница. Оттам още споделиха, че изобилните превалявания са прекъснали избавителните старания и хората към момента не са измъкнати от разрушените транспортни средства. Също по този начин помолиха кенийците да дарят кръв.

Министърът на превоза Кипчумба Муркомен подчерта, че държавното управление ще реалокира пазарите надалеч от автомагистралите, с цел да предотврати сходни бъдещи произшествия.

Президентът Уилям Руто разказа в " Туитър " произшествието като обезпокоително и прикани водачите да бъдат извънредно внимателни. В обявата той изрази и съболезнованията си към фамилиите на жертвите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР