Камикадзе уби шест души при нападение близо до комплекса на

...
Камикадзе уби шест души при нападение близо до комплекса на
Коментари Харесай

Втори атентат разтърси афганистанската столица

Камикадзе умъртви шест души при нахлуване покрай комплекса на афганистанското разузнаване в столицата Кабул, предава БГНЕС. Отговорност за кървавия атентат пое ИДИЛ. Джихадистът е нанесъл удара си, когато чиновниците на Националната дирекция за сигурност (НДС) са дошли на работа. Припомняме, че предходната седмица екстремистите от ИДИЛ нападнаха център за образование на НДС.

Говорител на дирекцията заяви пред Агенция Франс Прес, че жертвите са били в автомобил, до който терористът се е взривил. Освен убитите има и трима ранени. Тази информация бе доказана от представител на афганистанското Министерство на вътрешните работи.

Свързаната с ИДИЛ пропагандна организация Amaq популяризира известието на групировката, в което тя поема отговорност за нападението.

През последните няколко месеца Кабул се трансформира в едно от най-смъртоносните в света места. След 31 май, когато в дипломатическия квартал починаха 150 души, а още 400 бяха ранени при мощен гърмеж на бомба в микробус, сигурността в афганистанската столица бе съществено засилена.

От първата си поява в района през 2015 година до днешна дата, ИДИЛ разшири съществено наличието и въздействието си. Атаките на джихадистите са се нараснали доста. Основни цели са обекти на силите за сигурност, както и шиитското малцинство на Афганистан.

След нападението от предходната седмица в центъра за образование на разузнаването се стигна и до яростна престрелка, при която бяха убити двамата екстремисти, които направиха офанзивата.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР