Камерите за скорост на КАТ работят перфектно. Имало е хардуерни

...
Камерите за скорост на КАТ работят перфектно. Имало е хардуерни
Коментари Харесай

Камерите за скорост на КАТ работят перфектно, уверяват от фирмата, която ги поддържа

Камерите за скорост на КАТ работят съвършено. Имало е хардуерни проблеми при 4 камери още при доставката, само че те са отстранени навреме. Това съобщи шефът на компанията, която поддържа камерите Георги Виденов в ефира на БТВ.

„ Случва се на безусловно всички производители. Хардуерните проблеми са били обикновени, през това време сме дали заместващи уреди”, означи Виденов, който съобщи, че всяка камера коства към 35 000 лв..

В началото на август Институтът за пътна сигурност получи информация за нефункциониращи камери на КАТ, сподели по-рано Богдан Милчев от Института, който е някогашен шеф на столичния КАТ. Той добави, че персонално бил уведомил представител на българското държавно управление на най-високо равнище за казуса.

„ До през вчерашния ден Министерство на вътрешните работи мълчи по тематиката, а през днешния ден никой от нас не е сигурен действат ли или не вярно камерите на КАТ”, пита се той. По думите му в получения сигнал информацията демонстрира, че има проблеми във всички аспекти при работата с тези камери.

Виденов означи, че приказва за събития от месеците април – май, а не за месец август, когато Милчев е получил сигнал. „ Тогава безусловно всички камери са работили и в случай че е имало проблем, е имало софтуерни проблеми, подбудени от това, че батериите на тези камери са били изтощени”, уточни Георги Виденов.

„ Ако камерите не засичат или не разпознават даден номер, това значи, че номерът е бил замърсен или камерата е била сложена не според инструкциите, които са дадени. И в случай че няма предаване на данни от самата камера, е от това, че батериите са изтощени”, съобщи шефът на компанията.

„ Проблем е имало в самото начало при доставката на камерите, по-късно не е имало безусловно никакви проблеми. Проблемите, които са идвали при нас от „ Пътна полиция”, са били свързани със софтуера, подбуден от това, че батериите на камерите са били изтощавани”, заключи Виденов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР