Камерите на полицията в София вече автоматично ще засичат преминаването

...
Камерите на полицията в София вече автоматично ще засичат преминаването
Коментари Харесай

Камерите в София автоматично ще санкционират за преминаване на червено

Камерите на полицията в София към този момент автоматизирано ще засичат прекосяването на червен сфетофар. Така санкциите ще се постановат след засичане на регистрационния номер, както е при глобите за скорост.

Това съобщиха началниците на бранш " Видеонаблюдение " Иван Младенов и на отдел " Пътна полиция " на Столична дирекция на вътрешните работи Николай Крушарски, представени от в. " 24 часа ". 

В момента санкциите се постановат на ръка - чиновник на видеоконтрола би трябвало да види нарушаването, по-късно го препраща на Пътна полиция. За последния месец има над 100 такива случая. Пътните служители на реда би трябвало да извика нарушителя и чак тогава могат да го глобят. С новата система непосредствено ще получава санкцията, допълниха оттова.

Новите камери ще работят в 51 точки. 36 са на околовръстното, а останалите 15 в центъра. В момента има единствено 14. Те са в центъра и не са автоматизирани, само че софтуерът им ще бъде освежен.

Столична дирекция на вътрешните работи ще модернизира системата за видеонаблюдение на придвижването в столицата. 
" Камерите за видеонаблюдение на Столична дирекция на вътрешните работи са разположени в 14 зони на централните градски елементи. Те се следят непрекъснато, а сега протича процедура по рационализация на системата като ще се добави ново кръстовище към съществуващите 14 ", съобщи Иван Младенов.
По думите му от известно време се следи доста огромно струпване на прекосяване на коли на червен сигнал. 

Началникът на отдел " Пътна полиция " на Столична дирекция на вътрешните работи комисар Николай Крушарски уточни, че с подобренията в системата за видеонаблюдение се цели по-голям надзор.

Санкцията за нарушаване е в размер на 50 лв., а след измененията от март тази година се лишават и 10 точки на водача.

От полицията споделиха още, че всеки един полицейски патрул ще ревизира както за алкохол, по този начин и за опиати шофьорите в София.

Очаква се планът да бъде подготвен до края на годината.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР