Камерите на полицията в София вече автоматично ще глобяват за

...
Камерите на полицията в София вече автоматично ще глобяват за
Коментари Харесай

Камери в София автоматично ще санкционират, ако минеш на червено

Камерите на полицията в София към този момент автоматизирано ще глобяват за прекосяване на червен светофар. Санкциите ще се постановат след засичане на регистрационния номер, както е при санкциите за скоростта. Досега те се постановяваха на ръка – чиновник на видеоконтрола би трябвало да забележим нарушаването, а по-късно да го изпрати на " Пътна полиция ", съобщи NOVA.

14 са новите камери, които ще бъдат сложени на кръстовището Петте кьошета. Те ще обзет петте булеварда. Тече и процедура, която да обхване и 35 точки на Околовръстното шосе в София.

„ Преминаването на червен сигнал е едно от нарушаванията на Закона за придвижването по пътищата, в резултат на което биха настъпили тежки пътни произшествия в централна градска част. Глобяването все още е по общия ред на Закона за административните нарушавания и санкции, като законодателят планува наказания от 100 лв. и лишаване на 10 контролни точки от нарушителя ", съобщи комисар Николай Крушарски.

Той изясни и по какъв начин ще се действа с новите камери:

" Информацията идва при нас в пътна полиция, откриваме собственника на автомобила,съответно го призоваваме при нас, с цел да му бъде формиран акт за административно нарушаване и да му бъде издадено наказателно разпореждане ".

Предвижда се и облекчение на процедурата.

По думите му записите са несъмнено доказателство при възможна правосъдна фаза на обжалване.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР