Камери, монтирани непосредствено до стартовите блокчета на стадиона в Доха,

...
Камери, монтирани непосредствено до стартовите блокчета на стадиона в Доха,
Коментари Харесай

Скандал в Доха: Атлетки се оплакаха, че ги снимат от „интимен ъгъл“

Камери, инсталирани директно до стартовите блокчета на стадиона в Доха, провокираха скандал на международното състезание по лека атлетика.

Непосредствено преди шампионата интернационалната федерация (ИААФ) утвърди нововъведението, което обезпечава близки фрагменти на заемащите невисок старт спринтьори. Сега обаче служителите бяха принудени да вкарат избрани ограничавания след недоволства на немските състезателки Джина Люкенкемпер и Татяна Пинто.

Двете атлетки, които бягат на 100 метра, се почувствали обезпокоени от камерите тъкмо преди най-важния миг - сигналът на стартовия револвер. Според тях устройствата ги демонстрират от " интимни ъгли ".

" Смятам, че е доста неловко да се качвам над тази камера в оскъдния си екип, с цел да застана на стартовото блокче ", споделя възмущението си Люкенкемпер. Нейната тъжба и тази на колежката й бяха подадени в ИААФ от страна на немската федерация.

Служителят на международната централа, който дава отговор за телевизионните предавания на огромните шампионати - Джеймс Лорд, отбрани нововъведението. Според него обичайните фрагменти демонстрират единствено горната и страничните елементи от телата на спринтьорите, а новите камери улавят най-вълнуващите мигове тъкмо преди старта.
Рекордно ниска посещаемост на международното в Доха Едва 13 288 фенове гледали лекоатлетите през първия ден
След постигнатия компромис околните проекти ще бъдат предавани единствено в моментите, до момента в който спортистите заемат позиция на блокчетата, само че не и когато телата им са застинали неподвижен. Освен това записите няма да бъдат съхранявани за непрекъснато, а ще се изтриват на всеки 24 часа.

Очаквайте репортаж по тематиката в централната емисия вести!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР