Камен Георгиев е една от най-ярките емблеми на България в

...
Камен Георгиев е една от най-ярките емблеми на България в
Коментари Харесай

Камен Георгиев пред ТОПСПОРТ: Димитриъс Джонсън не е най-завършеният в UFC, GSP неслучайно е икона

Камен Георгиев е една от най-ярките емблеми на България в света на бойните спортове. Състезател, треньор, войник по предопределение и по душа, осведомен в елементи с всяка дребна детайлност, с всеки привидно нищожен, а в действителност определящ акцент в бойните изкуства, Георгиев не един и два пъти е вдигал на крайници българските почитатели, печелейки купа след купа във всевъзможни стилове, доказвайки пред света, че страната ни има с какво да се гордее на тепиха, татамито и кръга. Един от ветераните ни, прочут в целия свят с изявите и неопетненото си добро име, разполага с десетки оценки както в определяните като нормални, по този начин и в нетрадиционните бойни стилове. Георгиев е международен, европейски и балкански първенец по санда, планетарен номер едно в бойното самбо, международен отличник по combat wrestling, първенец в един от изначалните бойни стилове - панкратион, както и нееднократен победител в ММА-сблъсъци, разполагащ с над 20 триумфа в смесените бойни изкуства.

Специално за ТОПСПОРТ , Камен Георгиев показа усещанията си от миналите бойни галавечери UFC 215, UFC Fight Night 116, както и упованията си за част от борбите от главната файт карта на UFC 216.

Какво е мнението ти за предходната огромна церемония вечер на Ultimate Fightning Championship - UFC 215? Кой конфликт ти хареса най-вече и за какво?
- Благодаря на ТОПСПОРТ, че отразява такива значими събития, като ММА-галите на UFC и всичко протичащото се в ММА сферата в България. Само една среща ми хареса от изданието UFC 215, тази сред Хенри Сехудо и Уилсон Рейс - отличаваше се с доста приложена техника във всички аспекти. Срещата: Рафаел дос Аньос против Нийл Магни имаше капацитет да стане топ конфликт, само че Дос Аньос рано излъга противника си и влезе с летящ старт в по-тежката за него категория до 77кг. За останалите дуели не съм удовлетворен от показаното, като динамичност и употребена техника.

Заслужен ли беше триумфът на Аманда Нунеш против Валентина Шевченко? Защо?
- Първо, не съм склонен това да бъде главен мач на вечерта. Определено беше равностойна среща, само че не това е моята визия за " мейн ивент ". Много " непосредствен " мач сред две състезателки с изравнени благоприятни условия, които съблюдаваха тактическата дисциплинираност от първата секунда до последният гонг. Но борба нямаше, в случай че не беше медийното затопляне преди мача, даже и най-върлите почитатели на двете участнички щяха да бъдат отегчени. Относно кой победи: първи и финален рунд са за Нунеш, втори и четвърти за Шевченко. Трети рунд е или еднакъв или с малко за бразилката. Дори мачът да бъде разгласен за еднакъв, по предписание шампионката резервира купата си. Според мен съдиите го отсъдиха за нея, поради показаната по-голяма експанзия в мача. Става въпрос за доста малко преимущество. Валентина, очевидно е по-дребна от съперничката си и евентуално ще премине в по-ниска категория, както самата тя разгласи.

 Снимка 313007
Източник:

Израстването на Хенри Сехудо е удивително. Той сподели, че е работил извънредно ориентирано върху представянето си в стойка.
- Да, златният олимпийски медалист по битка от 2008 година, направи ужасно усещане с кикбоксовите си умения. Неговите срещи постоянно са забавни и отсега нататък ще бъде по този начин.

 Снимка 313002
Източник:

Илир Латифи впечатли с изявата си. Той е прочут на българската публика...
- Латифи направи много добра среща. Гмуркаше се сполучливо под високите ритници на съперника си, само че получи и много удари. Разчиташе главно на силовите си индикатори. Той е прочут на българската аудитория от мача си с Благой Иванов през 2008г. Тогава в 30-тата секунда счупиха кръга и мачът беше преустановен. Друг UFC войник - Александър Ракич, който беше на подготовка в " Боен клуб България ", показа за Латифи, че по време на подготвителни спаринги се стреми да завоюва по всевъзможен непочтен метод. И общо взето, като човек, няма положителни усещания от него.

 Снимка 313005
Източник:

Как оценяваш конфликта сред Люк Рокхолд и Дейвид Бранч, на UFC Fight Night 116? Бившият първенец в междинна категория на организацията съобщи в прав текст, че съгласно него Джордж Сент-Пиер не заслужава срещата с Майкъл Биспинг за пояса.
- Люк Рокхолд е доста по-класен играч от Дейвид Бранч и разумно завърши срещата във втори рунд. Джордж Сент-Пиер е икона в света на ММА и пример за всестранно развъртян играч.

 Снимка 313200
Източник:

Неговата техника и тактичност се учи от всички състезатели. Проблемът е от преди годинa и три месеца, когато със инцидентен удар Майкъл Биспинг лиши купата от Люк Рокхолд, след което Биспинг бягаше от мач реванш с Рокхолд. Изникна опция Майкъл Биспинг да се бие със Сент-Пиер. Нормално това е касов дуел преференциален и за двете страни. Но блокира опцията на останалите кандидати за купата в категория до 84кг да се бият за нея. А Джордж, преди отдръпването си, беше първенец в категория до 77кг. Получава се конфузна обстановка и е обикновено Люк да не е удовлетворен.

 Снимка 313006
Източник:

Майк Пери е безпределно безапелационен, а също по този начин и чудноват войник. Как си обясняваш безспорното му показване и следващия му нокаут?
- На този стадий няма по какъв начин да знаем какъв брой е безапелационен. Все още не се е бил с най-големите имена в категорията си. Последният му противник излезе с три дни предупреждение. Съвсем закономерно Майк Пери реализира нокаут, само че огромна част от ударите му бяха безредни и не уцелваше съперника си.

 Снимка 313004
Източник:

Изненада ли те смяната, касаеща идната бойна вечер - отдръпването на Маурисио Руа от конфликта с Овайнс Сен Прю и замяната му с Юшин Оками? От щаба на Шогуна споделиха, че е получил травма по време на подготовка.
- Контузии на състезатели има във всички спортове. Случва се и ще продължи да се случва. Това е всекидневно. Но изненадващото е, че против големия за категория до 93кг Овайнс Сен Прю ще излезе войник от категория до 84кг - Оками. Като японеца има и мачове на категория до 77кг.

 Маурисио Руа заменен от Юшин Оками в UFC
Побеждавал Зарко сменя Шогуна в UFC

Бразилецът с травма на подготовка

Кой съгласно теб е най-големият конфликт от програмата на UFC 216 и за какво? Вердум очевидно няма желание скоро да стопира със спорта, както гласяха спекулациите по негов адрес преди към година?
- Лично за мен ще има три огромни конфликта:
Тони Фъргюсън против Кевин Лий и двамата имат доста внезапни удари.
Фабрицио Вердум против Дерек Люис в тежка категория, като и двамата са доста добре готови.
Димитриъс Джонсън против Рей Борг в мач, който един път беше отсрочен.
Който е подценил Вердум доста е сбъркал, той е доста техничен и в сутерен, и в страйкинг играта.

 Снимка 313001
Източник:

Димитриъс Джонсън споделя, че е " най-завършеният " играч в UFC, считано към сегашния миг. Как гледаш ти на това негово мнение?
- Няколко индивида могат да претендират за това определение, а точно безспорният номер 1 - Джордж Сент-Пиер, отстраненият Джон Джоунс, легендите: Ранди Коутур, Антонио Ногейра, Дан Хендерсън, Кейн Веласкез, Мат Хюз, Шон Шерк, Франки Едгар и други. Почти несъмнено Джонсън ще сложи връх за най-вече отбрани на купата си. Но това не го прави автоматизирано " най-завършеният " играч в UFC.

 Снимка 313003
Източник:

Очакванията ти за следващата среща на Благой Иванов в PFL - с Кайо Аленшар. Багата трябваше да се бие с Джаред Рошолт на 02.11, само че противникът му беше сменен.
- Кайо Аленшар има победа над Джаред Рошолт, тъй че най-малко на хартия е по-силен противник. Има ръстово преимущество пред Благой, само че си държи доста ниско ръцете и ударите са му разпилени, не работи с комбинации. Очаквам първоначално да държи Багата на отдалеченост, само че при първото съкращаване за непосредствен пердах ще пропусне удар.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР