Камбанарията на Ямача в Хасково тази вечер ще грейне в

...
Камбанарията на Ямача в Хасково тази вечер ще грейне в
Коментари Харесай

Камбанарията на Ямача светва в зелено 

Камбанарията на Ямача в Хасково довечера ще грейне в зелена светлина. Така от общината поддържат проведения от Съвета на Европа Европейски ден на донорството и трансплантацията на органи, който тази година се отбелязва на 8 октомври. Изборът на светлината не е инцидентен – зеленото е цветът на донорството.

С този жест желаеме да отдадем дължимата респект към донорите на органи и техните фамилии, да изразим благодарността си към медицинските експерти, ангажирани в този развой, да насочим публичното внимание за смисъла и смисъла му, разясняват от общината в Хасково.

Идеята на акцията е да обърне погледа на обществеността към доброволното даряване на органи. Всеки ден 16 пациенти в Европейски Съюз не доживяват своята трансплантация, а хиляди други остават в описите на чакащите. България е от страните в Европейски Съюз с най-нисък брой трансплантации на човек от популацията. До средата на септември статистиката сочи, че те са общо 18- 11 бъбречни, 5 чернодробни и 2 сърдечни, сочат данните, представени от хасковската администрация.

Освен в Хасково, емблематични публични здания в поддръжка на донорството и трансплантацията на органи, ще бъдат осветени в зелено довечера в още седем български градове.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР