Камарата на представителите няма да одобри законопроекта на Сената, който

...
Камарата на представителите няма да одобри законопроекта на Сената, който
Коментари Харесай

Републиканците отново ще блокират помощта за Украйна

„ Камарата на представителите няма да утвърди законопроекта на Сената, който ще обезпечи милиарди спомагателна помощ за Украйна “,заяви републиканецът Майк Джонсън, който е ръководител на Камарата на представителите на Съединени американски щати, съобщи Агенция Франс Прес.

Пакетът на стойност 95 милиарда $ включва средства за битката на Израел против бойците на Хамас и за основния стратегически съдружник Тайван, само че лъвският къс ще помогне на Украйна да попълни изчерпаните си ресурси от муниции, оръжия и други жизненоважни потребности, защото тя навлиза в третата година на война.

Законопроектът обаче не включва промени в имиграционната политика на Съединени американски щати, откакто предходният текст на Сената, който обхващаше както границата, по този начин и задграничната помощ, беше отритнат от членове на личната партия на Джонсън в горната камара.

" Републиканците от Камарата на представителите бяха пределно ясни през цялото време на полемиките, че всяко така наречен в допълнение законодателство в региона на националната сигурност би трябвало да признава, че националната сигурност стартира от личната ни граница ", съобщи Джонсън.

Неговата изразителност съответства с тази на някогашния президент Доналд Тръмп, който изрично прикани законопроектът да бъде отритнат.

Въпреки месеците на двупартийни договаряния по законопроекта, републиканците в Сената в последна сметка гласоподаваха за блокиране на работата по него.

Друг законопроект, изключващ наредбите за имиграцията, обаче получи задоволителна поддръжка от републиканците, с цел да бъде придвижен напред в следения от демократите Сенат, което го прави съвсем сигурен, че ще премине дефинитивно гласоподаване с нормално болшинство към средата на седмицата, написа БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР