Камарата на представителите на САЩ прие законопроект за противодействие на

...
Камарата на представителите на САЩ прие законопроект за противодействие на
Коментари Харесай

САЩ върви към нов закон, насочен срещу Пекин и в защита на малцинство в Китай

Камарата на представителите на Съединени американски щати одобри законопроект за противопоставяне на това, което назовава " случайно задържане, изтезания и тормоз " на мюсюлманите уйгури в Китай, заяви Агенция Франс Прес.
Законопроектът приканва за " целенасочени наказания " по отношение на членовете на китайското държавно управление - и показва съответно секретаря на Комунистическата партия в самостоятелния район Синдзян, прецизира БГНЕС.
Преди да стане закон, законопроектът би трябвало да бъде утвърден от Сената и подписан от президента Тръмп.
Китайското външно министерство реагира остро, като назова законопроекта " злоумишлен ".
Приемането на документа идва дни откакто Доналд Тръмп подписа законопроект, който поддържа продемократичните протестиращи в Хонконг, на което Пекин още веднъж реагира остро.
Законопроектът за уйгурите беше признат с 407 гласа „ за “ против единствено един срещу от Камарата на представителите във вторник вечерта. Републиканецът Томас Маси от Кентъки гласоподава против законопроекта, както и против другия за Хонконг.
Целта на законопроекта е " да насочи взор към грубите нарушавания на общопризнатите права на индивида, в това число всеобщото интерниране на над 1 000 000 уйгури ". Освен това документът упреква Китай в „ систематична дискриминация “ против уйгурите, като " им отхвърля редица цивилен и политически права, в това число свободите на изложение, вяра, придвижване и обективен развой ".
Законопроектът разказва някои от политиките, за които се твърди, че са извършени от Китай против мюсюлманите в Синдзян.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР