Камарата на представителите на САЩ одобри за втори път ,

...
Камарата на представителите на САЩ одобри за втори път ,
Коментари Харесай

Процедурата по импийчмънт - какви са реалните заплахи за Тръмп

Камарата на представителите на Съединени американски щати утвърди за повторно, което го направи единственият президент на Съединени американски щати, който два пъти е изправен пред тази процедура. Резолюцията мина с резултат 232 гласа " за " на 197 " срещу ". Единственото обвиняване е " подстрекаване към протест " - поради ролята на Тръмп в завладяването на Капитолия предходната седмица.
Няма обикновен развой за импийчмънт, само че този е невиждан по всевъзможен метод, написа БГНЕС. Общият развой на импийчмънт, открит в Конституцията на Съединени американски щати, е релативно елементарен:
 Тръмп отново приказва и отново пробва да оправи ситуацията с апел да няма принуждение Тръмп отново приказва и отново пробва да оправи ситуацията с апел да няма принуждение
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласява видео, в което не загатва за втората процедура по импийчмънт, само че прикани за мир и твърди, ч...
- Президент прави " тежко закононарушение или вина "
- Камарата на представителите гласоподава за поддръжка на импийчмънт
- Сенатът организира развой
Този развой на импийчмънт ще е изцяло нов и друг от в края на 2019 година и началото на 2020 година, изключително откакто се чака процесът в Сената да се случи след напускането на Тръмп от поста.
Защо този импийчмънт е значим?
 Републикаци: Тръмп е отговорен за щурма. Пелоси: Тръмп е опасност Републикаци: Тръмп е отговорен за щурма. Пелоси: Тръмп е опасност
Лидерът на републиканците в Камарата на представителите на американския Конгрес Кевин Маккарти съобщи, че президентът Доналд Тръмп носи...
Новият президент Джо Байдън ще изиска от Сената да гласоподава за определените от него министри и да работи за справяне с пандемията COVID-19, както и да обърне внимание на икономическите последствия от пандемията.
През 2020 година сесиите на Сената бяха изцяло спрени по време на процеса по импийчмънт. Този път водачът на болшинството в Сената Чък Шумър се надява да съблюдава полудневен график за осъществяване на процеса и законодателните сесии през останалата част от деня. Обаче обвиняванията този път са доста по-лесни за предаване и схващане. Ще отнеме няколко дни под председателството на висшия арбитър Джон Робъртс и сенаторите да проведат процеса. Когато двамата нови сенатори от Демократическата партия на Джорджия са на местата си, ще са нужни 17 републиканци, които да гласоподават с демократите, с цел да реализиран болшинство от две трети и да осъдят Тръмп.
Бързото решение за искане на импийчмънт сигурно слага Тръмп в позицията да желае да задържи републиканските сенатори на своя страна. В този смисъл това ще го държи под надзор през последната седмица от неговото ръководство. Но най-малко към този момент не се възнамерява Сенатът да заседава преди 19 януари, а на 20 януари Тръмп към този момент няма да е президент на Съединени американски щати, тъй като тогава му изтича мандатът.
Не са го отстранили! Не забравяйте - импийчмънтът на Тръмп в Камарата не го отстранява от служба. Нито втори импийчмънт в Камарата, нито даже гласоподаване в Сената за наказание на Тръмп и отстраняването му от служба биха му попречили да се кандидатира още веднъж през 2024 година или по-късно. По-скоро, в случай че две трети от присъстващите сенатори гласоподават за импийчмънт на Тръмп, нормално болшинство от присъстващите сенатори ще би трябвало да гласоподава в допълнение, с цел да го в профил от кандидатиране за президент в бъдеще . Забрана за заемане на други държавни длъжности може да му коства пенсията от над 200 000 $ годишно в случай че Сенатът тръгне в тази посока.
Доналд Тръмп е третият американски президент, който Камарата на представителите предлага за премахване и гласоподава публично обвиняване.
 Тръмп няма да напусне поста прибързано Тръмп няма да напусне поста прибързано
Настоящият американски президент Доналд Тръмп, не има намерение непринудено да подаде оставка преди приключването на президентския му мандат,...
Първият президент на Съединени американски щати, за който Конгреса гласоподава процедура по премахване, е Андрю Джонсън през 1868 година Той е упрекнат в нелегално уволняване на военния министър Едуин Стантън. След импийчмънт на Джонсън от Камарата на представителите, на Сената не доближава един глас за болшинство от две трети, което би било належащо, с цел да бъде наказан и отхвърлен.
Вторият случай в историята на Съединени американски щати на импийчмънт е случая с Бил Клинтън през 1998 година Камарата на представителите упрекна Клинтън за това, че е лъгал, откакто се е заклел за спекулация с Моника Люински. След това Сенатът съди Клинтън и го оправдава.
Третият път, когато президент беше упрекнат в Съединени американски щати, беше Доналд Тръмп през декември 2019 година Тръмп беше упрекнат в корист с власт и възпрепятстване на Конгреса, упрекнат е и в напън върху Украйна. Сенатът оправда Тръмп и по двете обвинявания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР