Камарата на представителите на САЩ одобри предложения от президента Джо

...
Камарата на представителите на САЩ одобри предложения от президента Джо
Коментари Харесай

Камарата на представителите на САЩ одобри плана за стимулиране на икономиката от 1,9 трлн. долара

Камарата на представителите на Съединени американски щати утвърди оферти от президента Джо Байдън пакет от стопански тласъци в размер на 1,9 трлн. $, изпращайки законопроекта в Сената, съобщи Си Ен Би Си.

Това е първата огромна законодателна самодейност за Байдън. Планът бе утвърден с 219 гласа „ за “ и 212 гласа „ срещу “ след траяли няколко часа полемики. Срещу него гласоподаваха всички републиканци, както и двама демократа.

Сенаторите ще дебатират проекта идната седмица, като демократите се надяват да съумеят да прокарат законопроекта без да имат потребност от републиканска поддръжка. Горната камара на американския Конгрес е разделна 50 на 50, като решаващият глас при положение на тъждество има вицепрезидентът Камала Харис. Това значи, че демократите не могат да си разрешат разединение по време на вота.

Одобреният от Камарата на представителите проект планува редица ограничения за стимулиране на стопанската система, в това число:
Еднократни директни заплащания от 1400 $ за множеството американци. Сумата стартира да понижава при хората, които имат приход от 75 хиляди $ и стига до нулата при тези, които изкарват над 100 хиляди $ на година.Увеличение на федералната помощ за безработица с 400 $ на седмица до 29 август, както и удължение на стратегиите, които уголемяват покритието на обещетенията.20 милиарда $ за ускорение на разпространяването на ваксини и 50 милиарда за тестване и следене на заразените350 милиарда $ финансиране за облекчение на икономическите вреди на федерално и локално ниво25 милиарда $ помощ за хората, които изпитват усложнения да заплащат наеми или ипотеки
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР