Камарата на представителите на Съединените щати гласува в подкрепа на

...
Камарата на представителите на Съединените щати гласува в подкрепа на
Коментари Харесай

САЩ застанаха зад мюсюлманите в Китай

Камарата на представителите на Съединените щати гласоподава в поддръжка на закона от 2019 година за отбрана на правата на уйгурите, обитаваща Северозападен Китай. Това ще даде опция за налагане на американски наказания против високопоставени чиновници в Пекин.

Камарата одобри законопроекта с необятна двупартийна поддръжка, като за него гласоподаваха 407 депутати по отношение на едвам един, дал своя вот срещу. Законодателството осъжда задържането на повече от един милион уйгури, казахстанци и други малцинства в по този начин наречените лагери за превъзпитание, където те са подложени на политическа индоктринация, изтезания, побои и отнемане от храна, както и отвод от религиозна и езикова независимост, съобщи БНР.

Този законопроект към този момент беше утвърден и от Сената на Съединени американски щати и в този момент се чака да бъде подписан от президента Доналд Тръмп. Законопроектът осъжда хипотетични нарушавания на правата на индивида на уйгурските мюсюлмани, осъществени от китайските държавни чиновници в провинция Синдзян и приканва за наказания против секретаря на Комунистическата партия в Синдзян Чен Куангу.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР