Камарата на представителите на парламента на Босна и Херцеговина одобри

...
Камарата на представителите на парламента на Босна и Херцеговина одобри
Коментари Харесай

14 месеца след изборите: Босненският парламент одобри състава на новото правителство

Камарата на представителите на Народното събрание на Босна и Херцеговина утвърди състава на новото държавно управление , препоръчано от премиера Зоран Тегелтия от Съюза на самостоятелните социалдемократи, съобщи БНР.

С 29 гласа " за " в 42-местния парламент депутатите утвърдиха ново държавно управление цели 14 месеца след парламентарните избори . Така се открива пътят за възобновяване на промените в страната, нужни за кандидатстване за участие в Евросъюза, както и за договаряния за нова договорка с Международния валутен фонд.

Зоран Тегелтия бе номиниран за министър председател от груповото босненско председателство, а кандидатурата му доказана от Камарата на представителите на 5 декември.
Министър на външните работи в новото държавно управление ще бъде Бисера Туркович, на външната търговия и икономическите връзки -Сташа Кошарац, на финансите Виекослав Беванда, на връзките и превоза -Воин Митрович, на гражданските въпроси Анкица Гуделевич, на правораздаването Йосип Грубеша, на сигурността Фахрудин Радончич и на защитата Сифет Поджича.-->

По-рано Тегелтия съобщи, че приоритет на неговия кабинет ще бъде стопанската система , а политическите въпроси ще се вземат решение от председателството и от водачите на политическите партии, а не от държавното управление.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР