Камарата на представителите на Конгреса на САЩ одобри прекратяване на

...
Камарата на представителите на Конгреса на САЩ одобри прекратяване на
Коментари Харесай

САЩ гласува за премахване на изискванията за ваксинация срещу COVID-19 за пристигащите в страната пътници


Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати утвърди преустановяване на условието множеството задгранични пасажери, идващи в страната, да бъдат имунизирани против КОВИД-19 - едно от дребното към момента настоящите ограничавания за пътешестване, свързани с пандемията, заяви Ройтерс.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 1085
Законопроектът бе признат с 227 гласа " за " против 201 " срещу ", като седем от демократите се причислиха към позитивния избор на републиканците. Нито един от членовете на Републиканската партия не гласоподава срещу закона.

През юни администрацията на президента Джо Байдън анулира условието хората, идващи в Съединени американски щати по въздух, да показват негативен тест за КОВИД-19, само че не анулира условията на Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите за имунизация за по-голямата част от задграничните пасажери.

Белият дом заяви във вторник, че се опълчва на законопроекта, като съобщи, че условието за ваксина е " разрешило на хората по света да се съберат още веднъж със своите близки, като в същото време е понижило разпространяването на КОВИД-19 и бремето на вирусната зараза върху здравната система на Съединени американски щати ".

Все още не е ясно дали Сената на Конгреса на Съединени американски щати ще преразгледа законопроекта.

Белият дом възнамерява да разгласи на 11 май края на изключителната обстановка за публичното опазване на здравето, обвързвана с КОВИД-19. " С наближаването на края на изключителната обстановка в региона на публичното опазване на здравето администрацията ще преразгледа всички съответни политики, в това число и тази ", се споделя в изказване на Вашингтон, касаещо условието за ваксини за идващите в страната пасажери. 

Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите споделят, че имунизациите не престават да бъдат най-важният инструмент в битката против КОВИД-19 и предлага всички пътуващи да се имунизират.

" Нуждата от това условие от дълго време е отминала и ние оценяваме двупартийните дейности на Камарата на представителите на Съединени американски щати за преустановяване на тази остаряла политика... Съединени американски щати остават единствената страна, която към момента е запазила тази политика ", съобщи асоциацията на пътническите компании на Съединени американски щати.

Понастоящем пълнолетните гости на Съединените щати, които не са жители или непрекъснато пребиваващи в страната, би трябвало да покажат доказателство за имунизация, преди да се качат на самолета.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР