Камарата на архитектите в България оспори решението на общинския контрол

...
Камарата на архитектите в България оспори решението на общинския контрол
Коментари Харесай

Камарата на архитектите оспори решението на общината за терасата на Пламен Георгиев

Камарата на архитектите в България оспори решението на общинския надзор към Столичната община да приключи процедурата по премахването на навесите на терасата на антикорупционния началник Пламен Георгиев. Тя стартира, откакто през април регион " Слатина " откри, че постройките от общо 50 кв. метра са построени без план и без позволение за градеж.

Дирекцията, ръководена от арх. Влади Калинов, разгласи, че няма съображение за срутване на навесите от 50 кв. метра, въпреки че са построени без строителни бумаги. Мотивът е, че градежът, дружно с навесите, е въведен в употреба без забележки през 2007 година От тогавашния проектант на регион " Слатина ". А практиката показвала, че сходни актове не устоят в съда.

Арх. Калинов изясни пред бТВ, че градеж без документи може да е противозаконен, само че позволен.

" По казусът с покритата обитаема тераса, която " не била противозаконна, тъй като била позволена "! Нещо като дървено желязо. В член 225, алинея 2 на Закон за устройство на територията изрично се споделя, че градежи или елементи от тях, построени без утвърден капиталов план, са противозаконни и подлежат на унищожаване ", опонират от Камарата на архитектите в България с обява на фейсбук страницата си.

" Прикрива ли общината противозаконното строителство? Сериозен въпрос към кмета и общинския съвет. Този случай не е единствен ", написа още в обявата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР