Камара на автомобилните превозвачи в България подкрепя позицията на Националния

...
Камара на автомобилните превозвачи в България подкрепя позицията на Националния
Коментари Харесай

Камара на автомобилните превозвачи: Щом не ни допускат в Шенген, България и Румъния да премахнат граничния контрол помежду си

Камара на автомобилните превозвачи в България поддържа позицията на Националния съюз на автомобилните превозвачи в Румъния (UNTRR) – щом двете страни бяха блокирани по пътя си към Шенген, държавните управления им да стартират дейна работа за унищожаване на граничния надзор сред тях.

" И в двете страни транспортният бранш е водещ що се отнася до стопанските системи им. Транспортният отрасъл както в България, по този начин в и Румъния, пострада сензитивно поради протекционистичните ограничения, които Европейски Съюз вкара под името Пакет " Мобилност I “. Целта е ясна – понижаване на конкурентоспособността освен на превозвачите от двете страни, а и на техните стопански системи като цяло.

Недопускането в Шенген не е единствено удар върху бизнеса, а и върху всички пътуващи хора и най-много водачите на тежкотоварни коли, които са принудени да чакат не с часове, а с дни в извънредно неприемли условия ", акцентират от

Камара на автомобилните превозвачи в България.

" България и Румъния дружно поеха по пътя на европейското единение, само че нарушаването на главните правила на Европейски Съюз и то от страни с одобрени демократични правила е неприемливо. Именно за това България и Румъния би трябвало да продължат пътя си към Шенген дружно и най-логичната стъпка е точно тази - унищожаване на граничния надзор.

От Камара на автомобилните превозвачи в България призоваваме българските управляващи да подхващат ограничения и стъпки взаимно с румънската страна за унищожаване на граничния надзор с Румъния ", се акцентира в позицията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР