Камамберът е меко и мазно френско сирене, което е покрито

...
Камамберът е меко и мазно френско сирене, което е покрито
Коментари Харесай

Кулинарна употреба на Камамбер

Камамберът е меко и мазно френско сирене, което е покрито с фина коричка от благородна бяла мухъл. Камамберът доста постоянно може да се сбърка със сирене бри. Те се разграничават по това, че мазнините в камамбера са повече, поради което той има по-изразен сметанов усет.

Камамберът се топи елементарно – единствено за няколко минути на стайна температура сърцевината му става толкоз мека, че съвсем се разтича.

Точно по този начин би трябвало да се сервира камамберът. Затова преди да го сервирате на гостите си, би трябвало да го извадите от хладилника най-малко половин час преди този момент и да го нарежете, а по-късно да го оставите на стайна температура. Ако камамберът към този момент е омекнал, не можете да го нарежете.

Сиренето камамбер се сервира с орехи, нарязани зелени подправки, смокини, фурми, гроздови зърна или се комбинира с други типове сирена.

Във Франция сиренето камамбер се сервира постоянно с топла франзела. Когато се затопли, това сирене става още по-вкусно, по тази причина с него се вършат пици, топли сандвичи или просто се сервира запечено с подправки или плодове.

 Сирене Камамбер

Камамберът се прибавя в плодови салати и им дава несравним усет. Плодовата салата с камамбер се подготвя от една опаковка камамбер, половин ананас, едно киви, един портокал, една ябълка, една цикория. За дресинга ще ви трябват по 1 супена лъжица течен мед, лимонен сок и зехтин.

Цикориятa се нарязва и се поставя в паница. Върху него се поставя примес от нарязаните на кубчета плодове. Малко преди да се сервира, от горната страна се поставят тънки резени камамбер и се полива с дресинга.

Печеният камамбер с подправки също е доста апетитен. Трябват ви една опаковка камамбер, 1 скилидка чесън, по една щипка розмарин и мащерка, 1 чаена лъжичка зехтин, черен пипер на усет.

В загрята до 180 градуса фурна се поставя тавичка с камамбер, който авансово е бил надупчен на няколко места с нож и посипан с подправки, а в един от разрезите е комплициран чесънът.

Преди печене сиренето се напръсква със зехтина и се поръсва с черен пипер. Пече се до златиста коричка и се сервира топло.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР