Към война ни водят хора, които лично и семейно не

...
Към война ни водят хора, които лично и семейно не
Коментари Харесай

Петко Симеонов: Към война ни водят хора, които лично и семейно не са застрашени!

„ Към война ни водят хора, които персонално и фамилно не са застрашени! Европа се готви за война. Мъже и дами, които в никакъв случай няма да отидат на фронта да се бият, вместо да мислят за мира и дипломацията, приготвят страните ни за война. Техните фамилии ще бъдат предпазени от бомбите на съперника. “ Това написа във фейсбук Петко Симеонов.

SafeNews разгласява целият текст без редакторска интервенция.

Прочетох в „ Политико “ тезата на Туск, че Европа би трябвало да се готви за война, и написах своя текст. Давам линк към провокиралата ме обява в мненията.

https://www.politico.eu/article/polish-prime-minister-donald-tusk-warns-europe-pre-war-era/?utm_medium=social&utm_source=

Европа се готви за война. Мъже и дами, които в никакъв случай няма да отидат на фронта да се бият, вместо да мислят за мира и дипломацията, приготвят страните ни за война. Техните фамилии ще бъдат предпазени от бомбите на съперника. Те няма да застанат в окопите, нито ще се подвигат в офанзива против смъртоносен огън. За тях войната е взиране в карта и обмисляне къде какъв брой души да изпратят да се бият, до момента в който загинат.

За страдание, мнозина от евентуалните жертви са обладани от беса на нелепостта и поддържат поради думи такава политика.

Русия е рискова. Путин е вманиачен. Руснаците го поддържат, тъй като прави страната им още веднъж велика.
Ами, добре. Значи знаем към какво се стреми.
Ние също знаем какво желаеме: Русия да не прекрачва нашите граници и да не ни заплашва. И още нещо – да не е във боен съюз с Китай. Нали и това желаеме?

Никой във забележимото време не може да отнеме нито достиженията на Атлантическия свят, нито неговата водеща Света мека мощ! Желаем да запазим своя метод на живот!
Какво повече желаем?

Съединени американски щати и Европа да бъдат военни и стопански господари на Света? Съединени американски щати и НАТО да бъдат служителят на реда, уреждащ политическия и икономически ред по земното кълбо и Слънчевата система, пък за какво не и Вселената?

Невъзможна е тази цел. Народите и страните се трансформираха. Други са. Искат различен международен ред и зад настояването им има задоволително политически, стопански, демографски, военни и галактически причини.

Значи знаем към какво се стреми Русия, забележими са желанията на Китай, Индия, Африка, Латинска Америка. Знаем нашите рационални цели. Тогава на ход е дипломацията. Имаме задоволително кадърни, образовани и умни дипломати. Да беседват с тях!
Преговори, срещи, диалози, а не война!!!

Не съществува междудържавен проблем, който да не може да се реши по дипломатически път. Знаем го от историята. Каквато и война да се води, най-после приключва с дипломация, в случай че не желаеме да унищожим другия.
Това ли желаеме?

Толкова ли сме тъпи, с цел да не знаем, че той ще унищожи и нас?
Разговори, диалози, диалози.
Капитализмът не можел да оцелее, в случай че не водел войни. Значи би трябвало да го променим! Променяли сме го, без да отиваме до комунизъм, най-малко да го реформираме умеем. Избори и промени!

Пиша всичко това, тъй като избирам в този момент да ме наругаете, в сравнение с на следващия ден персонално вие или децата ви да гинете на фронта, а фамилиите ви да са застрашени от бомби.
Разберете – към война ни водят хора, които персонално и фамилно не са застрашени!

Мир! Мир! Мир!

Позицията в този коментар отразява персоналното мнение на създателя и може да се разграничава от тази на SafeNews

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР