Към този моментнямаме покана от БСП за преговори по третия

...
Към този моментнямаме покана от БСП за преговори по третия
Коментари Харесай

Борисов разкри дали е получил покана от БСП за третия мандат

Към този миг нямаме покана от Българска социалистическа партия за договаряния по третия мандат. Нас ни слагат в най-лесната позиция, тъй като в случай че по всяка друга тематика ИК може да взима решения, то нашият най-върховен орган - конгресът, ни е забранил да взимаме решение.

Така водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разяснява връчването на третия мандат за сформиране на държавно управление на Българска социалистическа партия. Борисов напомни, че пленумът на ГЕРБ е взел решение да не се поддържа кабинет с мандата на Българска социалистическа партия, съобщи Дарик.

Те сега идват на това, на което ние два месеца приказваме - вместо Нинова да споделя, че няма да поддържа държавно управление на ГЕРБ, можеше още тогава да се събере лидерски съвет и да се види при кой мандат може да се сформира държавно управление. А не служебно държавно управление месеци наред да ръководи страната, разяснява водачът на ГЕРБ.

Напомням, че тъкмо по този начин подходихме с проф. Габровски - отдалечени от всички. Само че тогава всеки искаше да седне на своето его. А нашето държавно управление имаше 115 депутати поддръжка, сподели Борисов

След това Политическа партия и Демократична България какво реализираха? - декларация, не държавно управление - декларация, която събра 63 души поддръжка, напомня водачът на ГЕРБ.

Може да се беседва , само че нашата позиция в тази ситуация ще бъде доста твърда не поради това, че не сме гъвкави, а тъй като имаме решение на Конгреса да не поддържаме държавно управление с мандата на Българска социалистическа партия. В тази нелека обстановка те имат късмет да си направя държавно управление, и вместо да приканват другите за отговорност, - Демократична България беше в коалиция с Българска социалистическа партия допреди месец, Политическа партия - също. Заедно с БВ - в случай че си намерят и друга поддръжка, а те могат - могат да си създадат кабинет и без нас. При това доста умерено, съобщи Бойко Борисов.

Ще сме общителни, като общителния лос. Сега към този момент - като виждам кой какво прави, всичко е предизборно, разяснява още Борисов.

Президентът Радев, мислейки разумно и имайки толкоз доста министри от Българска социалистическа партия в служебния кабинет - Явор Гечев, Крум Зарков, и други, - както сподели и Илияна Йотова, - даде мандата на някой, който да продължи политиката на служебното държавно управление, съобщи Борисов.

И Христо Иванов, и Корнелия Нинова вършат това, което искахме и ние - публичен контракт с цели за ръководство, разяснява още водачът на ГЕРБ.

Държавата няма визия, не стоим съществено извън, - Българска социалистическа партия има мандата, предлага държавно управление, - няма проблем да го подкрепим, в случай че имаме сделка за какъв брой време и какво ще извършва това държавно управление.

Превръщаме се не в страна, в която съединението прави силата, а в страна на агитките - вършим гласоподавателите да се ненавиждат между тях, добави водачът на ГЕРБ.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР