Към момента всички решения на ЦИК се взимат съобразно сроковете,

...
Към момента всички решения на ЦИК се взимат съобразно сроковете,
Коментари Харесай

ЦИК не се бави с организацията на изборите

Към момента всички решения на ЦИК се взимат съгласно периодите, няма закъснение в организацията на изборите.

Това съобщи ръководителят на Централната изборна комисия (ЦИК) Камелия Нейкова на първия постоянен брифинг пред публицисти, отдаден на готовността на изборната администрация за подготовката за осъществяване на предварителните парламентарни избори на 2 април.

Тя разчита на съдействието на медиите, тъй че до всички гласоподаватели да доближават решенията на ЦИК, своевременна и точна информация, обвързвана с организацията и провеждането на изборите. Поредицата от избори се случва много постоянно, уточни Нейкова.

Тя разчита да има изясненост и във връзка с ангажираността на държавните органи за изборния развой и отговорностите, които имат те в процеса - организационно-техническата подготовка е ангажимент на Министерски съвет, видеонаблюдението и видеозаснемането е предоставено на министъра на електронното ръководство. Има решение на Министерски съвет тази активност да е предоставена на " Информационно обслужване ".

Организацията за гласуването за изборите зад граница е ангажимент на министъра на външните работи. ЦИК са дали поръчките си към Министерски съвет и към отрасловите министри и чакат техните решения,така че дейностите свързани с провеждането на изборите, страната да има по-голямо присъединяване.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР