Към момента вече 17 държави, с които имаме дипломатически отношения,

...
Към момента вече 17 държави, с които имаме дипломатически отношения,
Коментари Харесай

Изтеклите български лични документи се признават от 17 държави

Към момента към този момент 17 страни, с които имаме дипломатически връзки, потвърдиха, че в изискванията на пандемията от ковид ще признават и пропущат на излизане от територията им български жители с изтекли персонални документи в интервала 13 март 31 октомври 2020 година, оповестиха от Министерството на външните работи.
Министерство на външните работи е било известено тази седмица, че към този момент пропущат български жители с изтекли документи. Преди това единодушие към този момент показаха. Други 6 страни все още признават със специфични условия или със специфични периоди изтекли български персонални документи – Словения, Португалия, Босна и Херцеговина, както и Иран, Индонезия и Нигерия.
По инструкции на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева ръководителите на всички български задгранични представителства желаеха от страните, в които са упълномощени, по изключение да позволяват на българските жители да се прибират в България, даже в случай че документите им за идентичност са изтекли. България реципрочно ще пропуща техните жители с изтекли документи.
Сънародниците ни с изтекли персонални документи, които се намират в страна, която не ги признава, могат да се завърнат в България с публикуван от съответната ни консулска работа краткотраен паспорт. Тези български жители, които нямат опция да се завърнат в страната ни и имат незабавна и обоснована нужда от възобновяване на изтеклите си персонални документи, могат да подадат заявление за възобновяване като авансово си запишат час в съответната консулска работа.
Вижте още:
Как да се приберете от чужбина, в случай че ви е изминал срокът на документите?
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 17 април
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР