Към момента са изпратени над 345 000 дарителски кратки съобщения

...
Към момента са изпратени над 345 000 дарителски кратки съобщения
Коментари Харесай

Почти 2,5 млн. лв. събра „Българската Коледа“ от началото на 19-то си издание

Към момента са изпратени над 345 000 дарителски къси известия на номер 1117 и гласови позвънявания на 0900 1117 от началото на акцията, която беше оповестена от президента Румен Радев в последния ден на месец ноември. От тогава до в този момент в дарителската банкова сметка на самодейността са постъпили 2 055 000 лева, a над 55 000 лева са дарени посредством системата ePay.bg. Набирането на дарения в границите на акцията е целогодишно.

В поддръжка на децата с тежки болести на сцената на Народния спектакъл излязоха изявени български музиканти, артисти, танцьори, артисти, спортисти и публицисти. Тази година концертът бе осъществен от екипа на „ Дрийм Тийм” и излъчен директно по бТВ и Българското национално радио. Спектакълът ще бъде излъчен още веднъж и довечера в ефира на Българска национална телевизия 4 от 20.30 часа.

В благотворителния концерт на сцената на Народния спектакъл „ Иван Вазов “ се включиха обичани български музиканти, измежду които Графа, Веско Ешкенази, БТР, Любо Киров, Белослава, Дони и Нети, „ Фондацията “, Тони Димитрова, Росица Кирилова и група „ Жестим “, Дара Екимова и Никола Тодоров. Водещи на тазгодишното издание на спектакъла бяха актьорите Павел Иванов и дребната Ая Алексиева. Участие взеха и детска вокална група „ Бон-Бон “, ученици на „ Voice Academy “, българските участници в детската Евровизия Денислава Димитрова и Мартин Стоянов, детска вокална група „ Нови гласове “ от Търговище, Национално учебно заведение за танцово изкуство и учениците от Първа британска гимназия. В спектакъла с рецитал се включи и артистът Владимир Пенев.

В рамките на спектакъла бяха отправени послания за взаимност и съпричастност от обичани български музикални реализатори, от олимпийските ни първенци, волейболните ни гении, изявени спортисти, лекари, общественици и публицисти, които също се включиха с апела за поддръжка на самодейността, отдадена на здравето на българските деца. На сцената излязоха и деца, подкрепени от „ Българската Коледа “, с цел да опишат за своите старания и фантазии. Бяха излъчени репортажи за обезпечената от самодейността поддръжка за деца и дарената в лечебни заведения профилирана инсталация. По време на концерта хиляди българи се причислиха към идеята като подариха и демонстрираха на децата, че не са сами в битката им с заболяването.

Вече 19-та година общите старания на хиляди добродетелни българи, които вършат допустима идеята „ Българската Коледа “, утвърждават дарителските обичаи в страната и печелят социална поддръжка за благотворителността. През годините на своето битие благородната идея е набрала близо 40 млн. лв..

Благодарение на дейната поддръжка от донори и сътрудници, самодейността подкрепя всяка година приблизително 500 деца и обезпечава високотехнологична здравна инсталация за 28 лечебни заведения от цялата страна.

19-ото издание на „ Българската Коледа “, което ще продължи през цялата 2022 година, е под надпис „ Дари вяра на дете в неволя “ и е отдадено на децата, които се нуждаят от незабавна помощ и интензивно лекуване.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР