Към момента обществената поръчка за доставка на маневрени автомобили е

...
Към момента обществената поръчка за доставка на маневрени автомобили е
Коментари Харесай

Гвоздейков: Има проблем с пощите! Трябва да измислим начини да се вадят повече пари

„ Към момента публичната поръчка за доставка на маневрени коли е завършила, другата за двуетажните влакове бе обжалвана в Комисия за защита на конкуренцията, само че тя отхвърли настояването за прекъсване на процедурата. Към момента чакаме тя да бъде обновена. Притеснения няма, безусловно в график сме и няма заплаха от загуба на пари по ПВУ “, сподели още министърът.
Относно Български пощи министърът на превоза разяснява, че през днешния ден е имал среща с финансови министър, на която се е одобрил проектът за преструктуриране. „ Ако кажа, че няма проблем в пощите не е правилно. Проблем има и ние поставяме старания те да бъдат решавани. Трябва да бъдат измислени способи, в които да се вадят повече пари и по този начин да се вземат решение финансовите проблеми ”, разясни Гвоздейков.
Заместник-министърът на превоза Григори Григоров посочи, че проектът за преструктуриране на експертно равнище се чака да бъде прегледан до края на 2023г. „ В началото на идната те го показват на еврокомисарите, само че няма очакване това да отнеме повече от 3-4 месеци. В тази връзка сме поискали удължение на заема от 50 млн. до юли месец, подхващаме и други ограничения за рефинансиране “, разяснява заместник-министърът, предава БГНЕС.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР