Към момента няма взето решение за предоставяне на самолети на

...
Към момента няма взето решение за предоставяне на самолети на
Коментари Харесай

Министърът на отбраната разкри има ли решение за предоставяне на самолети на Украйна


Към момента няма взето решение за даване на самолети на Украйна. Това съобщи в предаването „ 120 минути “ по БТВ новият министър на отбраната .
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1890
В случай че бъде взето решение за даване на оръжие, боеприпаси, муниции на Украйна, те ще бъдат предоставени, добави министърът. По думите му сега то не е на дневен ред.

„ Украйна има против себе си доста мощен съперник. Тя е жертва на експанзия, а евентуално украинците се нуждаят от сходни боеприпаси и оръжия. Това беше казано доста ясно и от украинския президент, тъй че Украйна има потребност, с цел да пази своята териториална целокупност, евентуално има потребност от такава помощ.

Но дали България ще даде, към момента сме в развой на изясняване на  такива благоприятни условия. Все отново Украйна има съответни условия, да вземем за пример във връзка с типовете боеприпаси, във връзка с количествата, тъй че не мога да влизам в детайлности, само че би трябвало да се сравнят настояванията по отношение на опциите “, сподели министърът.

Той добави, че в случай че Украйна има нужда сега и ние можем да го предоставим, най евентуално би защитил такова решение, само че това въпреки всичко е решение на ниво Министерски съвет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР