Към момента няма опасност софиянци да останат без топла вода

...
Към момента няма опасност софиянци да останат без топла вода
Коментари Харесай

Валентин Терзийски: Засега няма опасност софиянци да останат без топла вода

Към момента няма заплаха софиянци да останат без топла вода или да бъде въведен режим това лято. Все отново обаче сме при започване на рецесията и не могат да се дадат точни прогнози. Това сподели в ефира на бТВ Валентин Терзийски, член на Надзорния съвет на „ Топлофикция София “.

„ Ако има цялостно прекъсване на природния газ, работата на топлофикационните сдружения не може да продължи. Към момента подаването от доставчика „ Булгаргаз “ е обикновено и няма разтърсвания “, добави Терзийски.

По думите му по-скоро проблемите са свързани с подготовката на идващия отоплителен сезон, тъй като в този момент е моментът газопреносната мрежа да бъде готова.

Терзийски изрази вяра в идващите дни да има изясненост във връзка с доставките на газ и от кое място ще дойдат те. Експертът разясни, че съгласно условията всички сдружения имат съответните количества, които дават отговор на пет денонощия потребление на различно гориво, което е мазут. Той обаче е замърсител на въздуха и по тази причина е лимитирано от пет денонощия.

Друга стъпка преди този момент е понижаване на температурата на водата. На въпрос ще бъде ли подхванато сходно нещо Терзийски удостовери, че това може да стане. „ Това зависи от външната температура. Обичайно за сезона потреблението при среднодневни температури от към 15 градуса температурата на водата е към 60 градуса. При такава обстановка могат да бъдат приложени по-ниско температурни режими от към 50-55 градуса “, изясни Терзийски.

Това обаче ще спести минимални количества природен газ, посочи той.

Според него при всички случаи природният газ ще нарастне, като упованията са от порядъка на 25%.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР