Към момента няма данни за бедстващи или застрашени хора в

...
Към момента няма данни за бедстващи или застрашени хора в
Коментари Харесай

МВР: Няма данни за бедстващи или застрашени хора в резултат на обилните валежи

Към момента няма данни за бедстващи или застрашени хора вследствие на изобилните превалявания в някои региони на страната, оповестиха от . На 40 сигнала са реагирали екипите на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ (ГДБПЗН) от среднощ до 12:00 часа. От тях четири сигнала са за пожари, 35 за аварийно-спасителни действия и един подправен сигнал.

Силите и средствата на звената на ГДПБЗН вземат участие в локализирането и ликвидирането 35 катастрофи, с 42 единици техника и 105 чиновници.

След миналия през региона на гр. Дунавци мощен дъжд и преливане на река над дигата, са наводнени към 60 къщи и дворове, водата на другите места е с друго равнище - от 60 см до 100 см. Към момента на терен работят три екипа от пожарната във Видин - правят действия по отводнявания в изби и дворове. Евакуирани са хората от ниската част на града. Няма сведения за бедстващи хора. Реката се е прибрала в коритото си.

Обявено е бедствено състояние в община Димово.

На територията на София работят два екипа от столичната пожарна работа, като напъните са ориентирани към отводняване на частни домове в кварталите „ Нови Искър “ и „ Витоша “.

По информация на „ Напоителни системи " ЕАД –  клон „ София ", все още в язовир „ Искър " има разполагаем 12% свободен обем; язовир „ Панчарево " е 1,80 м под кота от преливника, изпуска се с 15 куб. м в секунда.

В началото на с. Батулия, общ. Своге пътят към махалите „ Ръсево усое " и „ Широка поляна " е злепоставен от свлякла се земна маса, той е непристъпен за транспортни средства, няма и електрическо зареждане в махалите. Към момента няма бедстващи хора. Над селото има и  откъснати два дребни моста, оповестяват от полицията. 

В с. Владо Тричков пътят към махала Радач е изровен и затлачен от земна маса, тук-там отвеян. Няма бедстващи хора там.

Към 12:00 часа седем екипа от пожарната в Монтана правят действия по отводнявания в изби и дворове в селата Крапчене, Трифоново, Сумер, Долно Белотинци, Гаврил Геново и Боровци.

Осигурено е непрестанно наблюдаване на язовирите „ Клисурица ", „ Хр. Смирненски " и „ Огоста ", благодарение на хидромодул се прави при нужда изпускане на водите.

Снощи кметът на община Мездра разгласи отчасти бедствено състояние за селата Лютидол, Ребърково,Крапец  и Боденец. Частично бедствено състояние поради мощните дъждове бе оповестено и на територията на общините Враца и Криводол.

Военнослужещи от Сухопътните войски и през днешния ден оказват помощ на жителите на Берковица, с цел да се оправят с вредите от проливните дъждове, оповестиха от Министерството на защитата. За пети ден благодарение на 10 профилирани машини военните разчистват пътната и сериозната инфраструктура, както и речното корито на река Раковска.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР