Към момента не съществува нито административен, нито трудово-правен спор по

...
Към момента не съществува нито административен, нито трудово-правен спор по
Коментари Харесай

Александровска болница: Няма трудово-правен спор за управлениетопо анестезиология

Към момента не съществува нито административен, нито трудово-правен спор във връзка с ръководството на Клиниката по анестезиология и интензивно лекуване на. Това оповестиха от лечебното заведение по отношение на появили се изявления за зараждаща се гладна стачка на членове на Национален профсъюз „ Защита “ в УМБАЛ „ Александровска “, във връзка тяхно неодобрение от метода на ръководство на Клиниката по анестезиология и интензивно лекуване.

Става дума за личностен спор сред част от лекарите в клиниката и нейния началник, като повода за спора са разлики в разбиранията им за организацията на работата, йерархията в структурата, респективно, професионалните отговорности на работещите в нея, предава БГНЕС.
" Александровска " болница: Не сме съставяли подправени документи за подправена хоспитализация
В УМБАЛ „ Александровска “ не са съставяни подправени документи за подправена хоспитализация на пациенти и не са създавани подправени...

На 07.12.2021 година в деловодството на УМБАЛ „ Александровска “ беше входирано писмо от ръководителя на Национален профсъюз „ Защита “ до изпълнителния шеф, в което гръмко се твърди, че началникът на Клиниката по анестезиология и интензивно лекуване прави „ репресии “ върху част от работещите, „ издевателства “ над тях, упражнява „ гнет “ и прочие, без обаче да се показват обстоятелства, обосновани с конкретика. В писмото се съдържат закани, че в случай че до края на деня не бъде отхвърлен проф. Темелков, профсъюз «Защита» ще сезира висшите държавни и контролни институции, ще поддържа възнамеряващите да разгласят гладна стачка и ще изиска отстраняването на цялото управление на болничното заведение.

Отправянето на сходни закани е извънредно недопустимо и издаващо разнообразни от декларираните претекстове за тези дейности. Насаждането на подозрения за неналичието на организация и генериране на безпорядък в основната за цялостното действие на болничното заведение клиника под благовидния намек за отбрана на идея е израз на професионална непочтенност. Проф. Темелков е един от най-уважаваните ръководители на клиники и досега при оценката на неговата активност не са установявани пропуски и дефекти.

В писменото си мнение до шефа на болничното заведение началникът на КАИЛ проф. доктор Атанас Темелков - дмн отхвърля изказвания на профсъюз «Защита» с обяснението, че конфликтните връзки с няколко лекари от екипа му датират от дълго време и от време на време се обострят. Според проф. Темелков тези няколко души редовно го предизвикат, като саботират утринните рапорти, не съблюдават прелюдия вътрешен трудов ред и напътствията на ръководителя клиниката. Според професора задачата е той да бъде свален от длъжността и различен сътрудник да заеме неговото място.

Ръководството на УМБАЛ „ Александровска “ смята, че потреблението в формален документ на понятия като „ репресии “, „ издевателства “, „ подигравка “, „ гнет “ и други сходни са неприемливи, несъвместими с лекарската нравственос и несъотносими към обстановката. Проф. Темелков е един от най-уважаваните ръководители на клиники и досега при оценката на неговата активност не са открити пропуски и дефекти.
Всички интензивни кревати в Александровска болница са заети
Всички интензивни кревати за пациенти с COVID-19 са заети - те са 35, като има един буфер от пет кревати в Спешното поделение. От 207 кревати...

Проблемът бе разискван на среща сред управлението на болничното заведение и управленията на синдикалните организации на КНСБ и КТ «Подкрепа» на 08.12.2021 година В резултат на разискванията се реализира единодушие, че спорът се основава на междуличностни връзки, които имат капацитет да доведат до утежняване на екипния принцип на работа и до отрицателен имидж на клиниката.

Към сегашния миг не са налице нито мотив, нито причина за каквито и да е протестни дейности, проведени от Национален профсъюз „ Защита “, в случай че не се преследват други цели. Ръководството на Александровска болница счита, че е неприемливо в навечерието на Коледните и Новогодишните празници съзнателно да се основава напрежение в най-ключовата и една от най-добре работещите клиники, както и да се приканва към гладна стачка, изключително в случай че тя е за заемане на пост, декларират от Александровска болница.

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР