Към момента не е спряно подаването на природен газ, заяви

...
Към момента не е спряно подаването на природен газ, заяви
Коментари Харесай

Зам.-енергийният министър: В момента няма никакви проблеми с доставката на природен газ

" Към момента не е спряно подаването на природен газ ", съобщи пред Българска национална телевизия зам.-министърът на енергетиката Пламен Данаилов.

" На този стадий няма спряно газоподаване от Русия към Гърция и тази газ тече през България. Цената, на която я плащаме, не е по-неизгодна ", безапелационен е Данаилов.

" Ние сме заслужен и пореден, прогнозируем сътрудник. Така че, глобите, които бяха наложени, ние ги съблюдаваме ", сподели още той.

" В момента няма никакви проблеми с доставката на природен газ и цената е в относително естествени граници каквато щеше да бъде дори, в случай че я получавахме по дълготрайните си контракти. България беше хазаин на първата среща на работната група за механизма за обща доставка на природен газ за целия Европейски Съюз, тъй че и на идната среща сигурно ще бъдат сложени всички тематики за разискване. Ние си изпълняваме отговорностите, като изпращаме нашите поръчки до " Газпром ", с цел да изпълнят те отговорностите си за доставки, което обаче не вършат. Ние изпълняваме нашата част от контракта правилно ", изясни зам.-министърът.

" Към момента няма реализирано единодушие за доставката на съветски нефт ", сподели Данаилов и добави, че България би трябвало да бъде включена в листата за дерогация, в случай че се стигне до този вид.

Данаилов съобщи, че диалозите за наказания и налагане на мита за съветския нефт са към момента в доста ранен интервал и няма тъкмо планове. Не е направена и национална позиция.

" Даже токът да нарастне с няколко десетки %, след понижаване и на ДДС-то, общото повишаване няма да е толкоз огромно. Важни са детайлите. Възможно е 20-25% повишаване, само че като извадите ДДС-то, общото повишаване няма да е шоково нито за битовите консуматори, нито за бизнеса ", счита той.

" От 1 юли стартират да се извършват договорите за доставка на газ с Азербайджан на 100%. Доставките все още ще се извършват през виртуална точна, а по-късно и през интерконектора с Гърция ", безапелационен е зам.-министърът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР