Към момента изглежда, че пикът на петата вълна на ковид

...
Към момента изглежда, че пикът на петата вълна на ковид
Коментари Харесай

Проф. Кожухарова: Изглежда, че пикът на петата вълна на COVID е преминал

Към момента наподобява, че пикът на петата вълна на коронавирус е минал. Наблюдава се спад в % на позитивните проби и на инфектираните. Това съобщи пред Нова тв епидемиологът проф. Мира Кожухарова.

" Мисля, че ситуацията се успокои. По отношение на тази вълна - тя наподобява доста добре. От предходната неделя процентът на позитивните проучвания стартира да спада и малко по-късно и на хората, които са с позитивен тест. Към момента можем да бъдем удовлетворени, че инфектираните хора стартират да понижават ", посочи тя.

Проф. Кожухарова обаче предизвести, че проблемите не престават.

" След повишение на заболеваемостта се покачва броят на болните хора, които имат потребност от лекуване. Сега е моментът да се съсредоточим в заетостта на интензивните кревати. Ситуацията със заетите кревати е постоянна. Няма да се стигне до нужда за потребление на всички 10 000 интензивни ", добави проф. Кожухарова.

" Ако задържим ограниченията на това равнище, ще бъде добре. Коронавирусът демонстрира сезонност, прогнозата за лятото е добра ", добави специалистът.

" Според мен, ще се вземе политическо решение дали да отпадне зеленият документ. Сертификатът позволяваше да не се затваряме у дома - той не лимитира, той оказа помощ ", разкри епидемиологът и попита за какво хората не ги тормози да се ваксинират и да употребяват документа си за пътешестване в Гърция, само че за страната ни е проблем.

" Сравнявайки с ниския имунизационен % при грипа, то имунизацията против коронавирус у нас е с необикновен триумф ", приключи тя.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР