Към края на март бюджетът е с излишък от 1,4

...
Към края на март бюджетът е с излишък от 1,4
Коментари Харесай

МС: Бюджетът е с излишък към края на март, но кризата тепърва ще се отрази

Към края на март бюджетът е с остатък от 1,4 милиарда лв., само че отражението от рецесията занапред ще се отрази върху хазната. Това е записано в решението на Министерския съвет, с което се утвърждава информацията за касовото осъществяване на държавния бюджет за първото тримесечие на годината.

По устав финансовият министър Владислав Горанов постоянно рапортува пред сътрудниците си положението на фиска.

В края на март във фискалния запас има над 10 милиарда лв., излиза наяве от известието на кабинета.

В него в детайли се разказват постъпленията и разноските на хазната по пера, като се акцентира, че отрицателните резултати от пандемията занапред ще се отразят върху положението на фиска, да вземем за пример след удължаването на периодите в Закона за корпоративното подоходно облагане, поради понижения икономически оборот и други аргументи.

Горанов: Продължаваме с благоразумната фискална политика

Държавният бюджет бе обновен през април, след което последваха редица спомагателни заплащания по браншове и разнообразни ограничения за подкрепяне на бизнеса и жителите. Най-вероятно отражението от тях ще се види в положението на хазната през април и май.

Въпреки упованията държавното управление да разиска и измененията в ставките на Данък добавена стойност за ресторантьорите и книгите, които по гледище на премиера Бойко Борисов би трябвало да станат 9% при 20 на 100 сегашна ставка, информация за тази тематика няма в държавното известие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР