Към днешна дата всичко, което излиза покрай взрива до кортежа

...
Към днешна дата всичко, което излиза покрай взрива до кортежа
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: Отстраняването на Гешев не решава проблемите на съдебната реформа

Към днешна дата всичко, което излиза около гърмежа до кортежа на основния прокурор демонстрира, че е инсценировка, въпросът е кой я е провел. Това съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия съпредседателят на Демократична България Атанас Атанасов.

По думите му казусът би трябвало да се проверява обширно, само че изрази подозрения, че това ще се случи предвид на последните събития в следствените органи и прокуратурата.

" Те са се хванали гуша за гуша, заплашват се да се убиват, декларират, че се опасяват едни други. Ние дадохме брифинг в Народното събрание и декларирахме че СГП, която следи това следствие, би трябвало да го изземе от Национална следствена служба и да го разпореди на други проверяващи органи, които не са заинтригувани ".

След разказаното от Иван Гешев и Борислав Сарафов не е ясно дали имаме самостоятелни следователи, разяснява Атанасов. Коментира, че в България не е останала незасегната власт.

" Отстраняването на Гешев не взема решение проблемите на правосъдната промяна. Нещата са елементарни, само че решението е комплицирано. Главният прокурор разполага с неограничена кадрова власт върху всички подчинени. Това би трябвало да се реши и оттамнататък нещата ще придобият по-нормален тип ".

" Знаете ли какво е общото сред Бойко Борисов, Иван Гешев и Ясен Тодоров - и тримата са приключили прословутата школа в Симеоново. Не мога да поставям под общ знаменател - само че там се построява нрав и метод на мислене, че постоянно се бориш с някакъв съперник. Обучават ги на саботажна активност ".

Атанасов съобщи, че не познава Иван Гешев и в никакъв случай не е разговарял с него, а Бойко Борисов се пробва да разсейва огъня с мненията си.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР