Към днешна дата, всички процесори за топ-мобилните устройства, като Apple

...
Към днешна дата, всички процесори за топ-мобилните устройства, като Apple
Коментари Харесай

Galaxy S10 има вероятност да получи остарял процесор

Към днешна дата, всички процесори за топ-мобилните устройства, като Apple iPhone X, Huawei P20 Pro, Samsung Galaxy S9, LG G7 и други, са създадени по 10 нм софтуерен развой. Ако не навлизаме в детайлности, колкото този развой е по-нисък толкоз по-малко електрическа енергия ще се употребява от въпросния чип и по-малко ще загрява. Това частично се отразява и на продуктивността в по-добра посока.



На 3 април през 2018 година стана известно, че Samsung Galaxy S10 има възможност да получи стар процесор. Според данните от редица достоверни източници, тази година Apple ще пусне процесора A12 за новия си iPhone, който ще бъде създаден по 7 нм софтуерен развой, а това е най-малкия от всички налични на пазара. Флагманът Samsung Galaxy S10, който ще се появи по рафтовете на магазините единствено след една година, евентуално ще се похвали с чипа Exynos 9820, само че той ще бъде единствено една усъвършенствана версия на сегашния Exynos 9810. Последният сега може да се откри в Galaxy S9, а скоро той ще се появи и в Galaxy Note 9.

Авторитетният инсайдер @UniverseIce оповестява, че новият чип за Samsung Galaxy S10 ще се окаже явно стар, защото той ще бъде създаден по 10 nm технология, до момента в който новото потомство iPhone ще употребява доста по-съвременен процесор. Това е при обстоятелството, че Apple ще показа и ще пусне в продажба своите фирмени телефони от топ-ниво съвсем шест месеца по-рано, в сравнение с южнокорейския бранд.



Единственият плюс на чипа Exynos 9820 в Samsung Galaxy S10 би трябвало да бъде вградения в него 5G модем, което му разрешава свързването към мрежите от пето потомство.



Феновете на Samsung остава да имат вяра, че информацията за потреблението на 10 нм софтуерен развой в чипа за Galaxy S10 е погрешна, макар че е извънредно малко евентуално. Като цяло, компанията Apple в това отношение има огромен прогрес, тъй като тя желае първа да оборудва своите iPhone с този процесор, създаден по 7 нм технология. Според слуховете, тактовата му периодичност ще надвиши 3 Ghz, което преди няколко години изглеждаше невероятно. Процесорът Qualcomm Snapdragon 855, който би трябвало да се появи в края на тази година, също ще бъде създаден по 7 нм технология.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР