Към днешна дата Турция е разположила в Либия около 2000

...
Към днешна дата Турция е разположила в Либия около 2000
Коментари Харесай

Армията на Хафтар: Турция праща в Либия по 400 терористи на ден

Към днешна дата Турция е разположила в Либия към 2000 бойци от терористичните групировки " Ислямска страна " (ИД) и " Джебхат ал Нусра ", както и към 7500 наемници от Сирия. Това разгласи през днешния ден на конференция в Кайро формалният представител на Либийската национална войска (ЛНА) Ахмед ал Мисмари.

" Броят на терористите, които турският президент Реджеп Тайип Ердоган докара в Либия, доближава към 2000 бойци, в това число от " Джебхат ал Нусра " и " Ислямска страна ". Броят на сирийските наемници доближава 7500 - сподели той. - Всеки ден Турция изпраща 400 терористи в Либия, транспортирайки ги благодарение на гражданската авиация. "

Ал Мисмари означи още, че армията е провела бягството на 190 наемници в Европа. Той също по този начин съобщи, че в този момент в страната се намират 1000 офицери и експерти от турските въоръжени сили, а Анкара приготвя още 6500 терористи, които ще бъдат трансферирани от Сирия в Либия.

" Турците инсталираха радарни станции и ракетни системи във въздушната база, където е единственото цивилно летище, опериращо в Триполи и Мисрата, което виждаме като нарушаване на примирието и неотложно реагираме на тях, унищожавайки ги - акцентира той. - В резултат на нашите военни интервенции има убити измежду турските военни. Ние отхвърляме всяко наличие на Турция на либийска земя и ще създадем всичко, с цел да го прогоним. "

Ал-Мисмари упрекна също въоръжените сили на град Мисрата (на 200 км източно от столицата) в набези против армейски елементи, в това число с потреблението на турски дронове против армията на Хафтар. Освен това, сподели той, всички нефтени и газови кладенци са под контрола на армията.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР