Към днешна дата обществото и държавата нямат нужда от предсрочни

...
Към днешна дата обществото и държавата нямат нужда от предсрочни
Коментари Харесай

Доган иска програмен кабинет с участието на всички партии

Към днешна дата обществото и страната нямат потребност от предварителни парламентарни избори. Нещо повече, даже би трябвало да създадем нужното ръководещите да не претърпят вътрешнопартийна имплозия. Това е показал почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган на тържеството на придвижването по случай настъпването на 2019 година. Словото бе оповестено на формалната страница на Движение за права и свободи в интернет.

Стратегически приоритет на България е ускореното догонващо развиване по отношение на междинния стандарт на Европейския съюз, счита Ахмед Доган. Според него нито една партия няма нужния политически и експертен потенциал за постигането на тази стратегическа цел. " Но българският парламент като цяло има този запас, тъй като " обединяването прави силата ", е отбелязал той.

" Това събитие ни дефинира и източника, и формата за смяна на модела за ръководство на страната: Програмен кабинет за ускорено догонващо развиване на България. Изрично наблягам, че смяната на " модела " не допуска промяна на " системата ", която е заложена в Конституцията на страната. Промяната на модела на ръководство по нов метод реорганизира властовата система на страната, съгласно консенсусно възприетата стратегическа цел за ускорено развиване на България ", показва Доган.

Според него политическият статус на парламентарния програмен кабинет няма нищо общо и със служебното държавно управление, тъй като в него се включват всички партии, които са влезнали в Народното събрание с ясно дефинирани цели за десетина и повече години, и с отчитане на нововъзникващи обстановки и проблеми.

По думите му парламентарните избори ще дефинират правото и тежестта на присъединяване на политическите сили в състава на Програмния кабинет. " Явно е, че има нужда от усилване на институционалния, експертния и на гражданския надзор. Разбира се, преди всичко е нужно построяването на относително повсеместен " работен " план с динамични параметри за ускорено развиване на страната по цели и браншове ", показва той.

Според него програмният парламентарен кабинет за ускорено догонващо развиване ще е сериозен тест за това до каква степен сме узрели и подготвени да надмогнем нашето партийно-политическо его и да създадем нещо значително за стандарта на живот на хората. На евроизборите, на локалните избори и на идващите парламентарни избори (редовни или предсрочни) всяка партия да показа план за ускорено развиване на страната, които да провокират публичен спор, отбелязва Доган.

Един от най-тревожните обстоятелства в най-ново време е събитието, че ние въобще не се трогваме от перманентното ни закъснение от темповете на развиване на Европейски Съюз, счита той. Далеч сме от разбирането, че възходящата беднотия е съществена причина за увеличението на престъпността и корупцията, отбелязва Доган. Според него страната се е отдръпнала от стопанския живот на страната, само че продължава да се вживява в ретроградната си роля на главен шеф и санкциониращ фактор на бизнеса.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР