Към днешна дата младият нападател на Левски - Илия Димитров

...
Към днешна дата младият нападател на Левски - Илия Димитров
Коментари Харесай

Илия Димитров пред ТОПСПОРТ: Дано Левски забелязва доброто ми представяне

Към днешна дата младият нападател на Левски - Илия Димитров кара своя втори интервал като преотстъпен в Локомотив (София). В унисон с положителния старт на " железничарите ", стрелецът стартира да бележи гол след гол във Втора лига, давайки явен сигнал на хората от " Герена ", че упоритостта му е да се завърне бързо, само че този път и за много по-дълго, в селекцията на столичния гранд.

Димитров добави, че най-скъпите му моменти със " синята " фланелка до момента са дебютът му против Пирин (Гоце Делчев), попадението против Юргорден и неговото присъединяване в 100-годишния празник.

Ето какво още показа младежкият национал на България в особено изявление за читателите на ТОПСПОРТ .

Илия, здравей. Говорим си в миг, когато твоят Локомотив (София) се изравни на първото място във Втора лига с Царско село. Намериха ли " железничарите " най-накрая верния път за своя дълго чакан напредък?

-Много се веселя, че ми задавате тъкмо този въпрос. В последно време виждам възходяща последователност в играта на тима ми, която ме кара да се усещам благополучен, че съм част от него.

 Снимка 306286
Източник:

Ти беше част от този клуб и през и през миналия полусезон, само че от този момент се случиха много промени. Смяташ ли, че сегашният състав на Локомотив е по-силен от този напролет?

-Да, и предходната година играх за Локомотив, само че нещата в действителност бяха доста разнообразни и не мога да направя вярно съпоставяне.

Мнението ти за вашия старши-треньор Младен Додич?

-Няма по какъв начин да не правя оценка по достолепие качествата на треньора в случай, че Локомотив въври в вярната посока.

Дано Левски вижда положителното ми показване. Винаги съм бил окуражен да играя на " Герена ". Дебютът против Пирин (ГД) и голът Юргорден са незабравими моменти.

Известен факт е, че Локо и през този сезон не може да се бори за промоция. Това не " убива " ли желанието ви за победи във Втора лига?

-Не мога да се ангажирам със сметки. Аз съм футболист и до момента в който съм част от този тим задачата е една и тя е да давам всичко от себе си на терена.

Според теб, кои са отборите от втория ни ешелон, които имат максимален късмет за класиране в елита?

-Първенството през този сезон е прекомерно конкурентно и считам, че много от тимовете могат да се борят за промоция.

 Снимка 303632
Източник:

От началото на сезона си голмайстор на Локомотив. Смяташ ли, че положителните ти изяви към този момент са видяни от клуба, който държи правата ти - Левски?

- Представям се добре от началото на сезона и се надявам Левски да вижда това.

Предполагам си задоволително окуражен, с цел да се върнеш на " Герена ". Готов ли си обаче да се бориш с жестоката конкуренция в офанзива, която към днешна дата основават нападатели от ранга на Буш, Мапуку и Обертан?

-Винаги съм бил окуражен да играя на " Герена ". Конкуренцията е нещо ужасно, което ни построява като по-добри футболисти.

Има ли късмет през зимата още веднъж да те забележим със " синия " екип?

-Времето ще покаже...

 Снимка 311948
Източник:

Разкажи ни за най-хубавите ти мигове на " Герена ". Предполагам измежду тях са дебюта ти против Пирин (Гоце Делчев) и гола в юбилейния дуел против Юргорден?

-Дебютът против Пирин (Гоце Делчев) и дуелът против Юргорден са едни от най-запомнящите се моменти, които имам със " синята " фланелка. Но най-ясно в съзнанието ми изпъква юбилейният дуел с Лацио по случай 100-годишния празник.

Според теб има ли сили селекцията на Делио Роси да се пребори за купата на България през този сезон?

-Амбицията на Левски постоянно е била да се бори за първото място!

 Снимка 238607
Източник:

Да поговорим малко и за младежкия народен отбор. Започнахме европейските квалификации с доста неприятна загуба от Люксембург. На какво я отдаваш - забележима липса на шанс или подценяване на съперника?

-Загубата в действителност беше изключително неприятна. Отдавам я единствено и само на нас - тези, които бяхме на терена, тъй като не показахме нужните качества и темперамент, с цел да спечелим този мач.

В последно време виждам възходяща последователност в играта на Локомотив (София), което ме кара да се усещам благополучен.

Имаме ли действителен късмет да се класираме на ЕВРО 2019?

- Шанс постоянно има, само че в случай че желаеме да реализираме това, ни чака доста работа.

 Снимка 311950
Източник:

И като за край, какви са персоналните ти упоритости през този сезон?

-Не си върша дълготрайни проекти. За мен значимото е да се представям на равнище,което ще докара до триумфите в бъдеще.

 Христо Йовов за ТОПСПОРТ: Левски ми харесва, смяната при Роси е забележима
Христо Йовов за ТОПСПОРТ: Левски ми харесва, смяната при Роси е забележима

" Бях песимистичен за прехвърлянето на Обертан ", съобщи Бижутера
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР