Към днешна дата 60% от случаите на COVID-19 са регистрирани

...
Към днешна дата 60% от случаите на COVID-19 са регистрирани
Коментари Харесай

Европа и поредната COVID вълна: Тежки мерки и вълна от протести

Към днешна дата 60% от случаите на COVID-19 са регистрирани точно в Европа, демонстрират данните на институтите. Стария континент се сблъсква с много тревожни върхове, а в това време от Световната здравна организация наскоро показаха и угриженост от протичащото се в Европа. Според най-мрачните прогнози на СЗО до март жертвите на COVID-19 на остарелия континент могат да се усилят с още половин милион до март месец 2022 година, в случай че не се подхващат по-сериозни ограничения.

.
Данни на университета " Джонс Хопкинс ", Снимка: The Guardian

Заради растежа в новозаразените в Австрия постановиха национална карантина. От през днешния ден на популацията се хората се разрешава да напущат домовете си само при незабавни случай като работа, пазар и спорт. Заради рестрикциите във Виена десетки хиляди излязоха на митинг в събота. Марката е за период от 20 дни и идва на фона на проблемите в процеса по имунизация. През октомври новият канцлер на страната Александър Шаленберг разкритикува ниския % на ваксинирани и го съпостави с този във Франция. В момента във Виена има към 66% имунизирани, до момента в който Париж регистрира 75%. Ваксинацията бе направена наложителна за хората, които желаят да посещават публични места.

Демонстрации имаше и в Нидерландия, където по уличицето излязоха близо 200 души. Жителите на Дания също излязоха на митинг - към 1000 души се оповестиха срещу проектите на държавното управление да вкарат по този начин наречения “зелен сертификат” за всички държавни чиновници.

В Брюксел се стигна до съществени конфликти в неделя. Наложи се полицията да употребява водни оръдия, а по информация на управляващите в демонстрацията са взели участие към 35 хиляди души. Новите правила в Брюксел включват наложителното носене на маски за хората над 10-годишна възраст както на закрито, по този начин и навън. Задължително стана и отдалечената работа най-малко 4 дни седмично. Ограничен бе и броят на хората, които могат да се събират.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР