Към 9.00 ч. центърът на София е блокиран от полиция

...
Към 9.00 ч. центърът на София е блокиран от полиция
Коментари Харесай

Центърът на София е блокиран от полиция заради протеста на земеделците

Към 9.00 ч. центърът на София е блокиран от полиция поради митинга на земеделците, който ще стартира в 11.00 ч.

В началния час на митинга, представители на Сдружение " Обединени аграрни производители ", Националната асоциация на картофопроизводителите, Националния съюз на земеделските кооперации, Съюза за отглеждане на българските овце и кози и Националната асоциация на производителите и прерабователите на черупковите плодове ще показват подробните претенции на недоволните аграрни организации.

За предаването " Преди всички " по " Хоризонт " ръководителят на Комисията по земеделие в Народното събрание Десислава Танева съобщи, че е било неточност на изпълнителната власт да приказва единствено с някои от аграрния бранш, а не с всички.

Припомняме, че над 25 организации бяха изгонени от преговорната маса.

 Когато има предпочитание за разговор, има и резултат. Когато няма предпочитание за разговор, а единствено за митинги, е разумно да търсим различен път на мисълта за техните цели. Голяма част от настояванията на протестиращите са политически. Когато казваш, че си зле и смяташ, че оставката на министър и министър председател ще реши казуса ти, това води до разумни заключения, че настояванията ти са политически. Това разяснява в студиото на " Здравей, България ” министърът на земеделието и храните Кирил Вътев във връзка митингите на земеделците.

Той посочи, че не би трябвало да се угажда, а да се търси резултат. " 2023 година е била тежка за зърнопроизводителите, тъй като те засяха скъпа годишна продукция през 2022-ра, когато получиха и огромни облаги. Заедно с растежа на цените на зърнените култури, набъбнаха и тези на торове и препарати и всичко, което дефинира себестойността на заложената годишна продукция ”, сподели Вътев.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР