Към 17 ч. всички проблеми мрежа Високо напрежение са отстранени.

...
Към 17 ч. всички проблеми мрежа Високо напрежение са отстранени.
Коментари Харесай

Най-тежка остава ситуацията в Североизточна България

Към 17 ч. всички проблеми мрежа " Високо напрежение " са отстранени. От над 20-те наранени непосредствено подстанции в мрежа " Високо напрежение ", във всяка една все още има постоянна съгласуваност и застраховане на мрежите под тях. В това увери енергийният министър Румен Радев на брифинг пред публицисти.

В тези комплицирани часове работят стотици хиляди наши сътрудници както от електросистемния оператор, по този начин и от електроразпределителните сдружения. Всички желаят бързо да бъдат отстранени повредите, само че дано да отдадем значимите на всички сътрудници, които работят на открито - на 1 000 души. Това е трети подред уикенд, в който обстановката е комплицирана, регистрира министърът при започване на брифинга.

Той показа и статистика за останалите електроразпределителни мрежи в страната:

Електроразпределителни мрежи " Запад " е с над 778 обитаеми места - малко над 300 000 клиенти . Най-големият брой с прекратено електрозахранване са Видин, Враца, Перник, Софийска област, Плевен, Ловеч, Кюстендил, Благоевград.

В обсега на Електроразпределение " Юг " местата без електрозахранване са 55. Броят на клиентите е значителен - още веднъж над 300 000 . Най-сериозно е ситуацията в северния регион на Хасково, Сливен, Шумен, Стара Загора и Смолян.

На територията на Електроразпределение " Север " общият брой на обитаемоте места с прекратено електрозахранване са 779 обитаеми места като брой клиенти са по-малко, само че всеки един човек е значим. Абонатите, които са наранени в тази регион са 196 000.

Няма подстанция, която да е оставена без напрежение, увери министър Радев. В " Топлофикация София " има малко наброй повреди. в последните часове има подправена вест за нараснал радиационен декор. Това е цялостна неистина, няма такова нещо, отхвърли Радев и добави, че към регионите на Козлодуй са в нормалните си равнища. Нямало мотиви за безпокойствие измежду популацията.

Над 430 обитаеми места са електрозахранени денем , акцентира министър Румен Радев. Работата по премахване на повредите не престават.
 Министерство на регионалното развитие: Във всяка област има контракти за зимно разчистване
Министерство на регионалното развитие: Във всяка област има контракти за зимно разчистване

През последното денонощие над 1100 машини са били мобилизирани за обработка на пътищата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР